שיקום אחרי עישון

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שיקום אחרי עישון
    לירז
    24/06/2007

אני מעשנת כבר 10 שנים, חצי קופסה ליום בממוצע. אם אפסיק לעשן עכשיו, כמה זמן יקח לריאות שלי לחזור לתפקוד נורמלי? איזה ספורט הכי טוב לעשות כדי לעזור להן להתנקות?
    אני מודה לך מאוד!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיקום אחרי עישון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת עישון וחזרה לתפקוד תקין

ד''ר שבתאי ורסנו
    25/06/2007

שלום לירז,
    נזק ריאתי שנגרם בעקבות עישון לרוב הינו בלתי הפיך. למשל, אמפיזמה (הרס בועיות הריאה) או ברונכיטיס כרונית לא חולפים לאחר הפסקת עישון. לעומת זאת הפסקת עישון בכל גיל, מפחיתה את קצב הירידה בתפקוד הריאות במשך השנים הבאות לעומת כאלו שממשיכים לעשן וגם מאריכה חיים באופן משמעותי. מאידך, תלונות כמו שיעול וליחה עשויות לפחות תוך 1-3 חודשים לאחר הפסקת עישון. במקרה שלך לא ברור האם יש לך תלונות כלשהן והאם נמצאה ירידה בתפקוד הריאתי (בדיקת תפקודי ריאה). בכל מקרה, אם תפסיקי לעשן תעשי את הצעד המשמעותי ביותר לשמירת בריאותך למשך יתרת חייך.
    באשר לאימון גופני - אימון כזה לא משפר את תפקוד הריאה אך משפר את הכושר הגופני, את איכות החיים ובמקרים של חולי ריאות קשים, מקטין גם את תחושת קוצר הנשימה. ספורט כגון הליכה, שחייה ואימון משקלות טוב למטרות כאלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו