מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החמרה באסטמהסיון בובי20/08/2008
ד"ר שבתאי ורסנו שלום רב! שמי סיון בובי , בעבר כבר שאלתי שאלה בהקשר למצבי , אני בחורה בת 26 , אם לילד אחד ,מאז ההריון חלה החמרה קשה אני סובלת מאסטמה מהילדות אך מה שאני עברתי בשלוש שנים האחרונות ממש לא מזכיר אפילו את ההתקפים הקשים שהיו לי בילדותי אז ככה : אני סובלת מקוצר נשימה לא פוסק למרות הנאלציות כל 4-5 שעות שעוד לפני חצי שנה היו עוזרות היום בקושי נפתח לי האויר לשעה גג שעתיים אני מטופלת עם סימבירוקט פעמיים ביום כפול 2 שאיפות +כדורי אלרגיה +תאותרד +משאפים של ונטולין+אירובנט וונטולין בהנאלציות למרות הכל מיום ליום אני רק מתדרדרת ניסינו סרטייד ולא עזר ניסינו חצי שנה של חיסונים נגד אלרגיה ולא היה שיפור(יש לציין IGE 270 )אושפזתי מס' פעמים אני שוב מקבלת הפניות חוזרות למיון כרגע אני בטיפול בכדורים סטרואידים מכוון שאני שוחררתי מאשפוז בשבוע שעבר גם שם טופלתי בסטרואידים דרך הוריד ובאמינופילן וד"ר אין לי שיפור בכלל אני בקושי מתפקדת בבית עדיין לא חזרתי לעבודה וככה כל יום כל יום לכן ד"ר אני זקוקה לעזרתך משום שאני מרגישה ויודעת שכנראה זה לא רק אסטמה לא יכול להיות שהטיפול המונע אינו עוזר ,וגורם רק להחמרה במצבי לא יכול להיות כזה חנק ממש מוזר לפחות יום כן יום לא אבל משהו שם בפנים כנראה מפריע לי לנשום מעבר לאסטמה איך לא עושים אמ אר אי לפחות לראות מה הולך שם זה קל ישר לבוא ולהחליט אסטמה , ואני אומרת זאת משום שעברתי תפקודי ריאה באישפוז והם מראים 80% חסימה בלבד שזה אומר לא קשה (בהשפעת סטרואידים בוריד ) ולאחר מרחיבי הסימפונות התיפקוד משתפר זה אומר שכן יש אסטמה אני לא אומרת שלא והם מציינים שהחסימה קלה אז מה אוכל לעשות בנידון אין לי יום אחד שאוכל לנשום חופשי אפילו הרופא שלי נתנה כבר כל מה שאפשר כרגע מה שאני מקבלת זה הפניות למיון ששם שוב מזריקים לי סטרואידים ומתאשפזת חוזרת הבייתה ללא שיפור בנוסף השבוע בזמן קימה מהשינה השתעלתי ובכיח היה כתם דם ממש קטן קטן ויש לציין שזה קרה פעמיים השבוע אם תאכל לייעץ לי או לקבל אותי למרפאתך לשם טיפול ואיבחון נוסף ד"ר אני ממש צריכה עזרה בתי החולים שם הם טוענים שהם מטפלים רק בהתלקחות ולא מבצעים בדיקות נוספות הוספתי את המייל שלי , ואני מחכה לתשובתך אם אוכל להגיע אליך בהקדם האפשרי כרגע אני שוב עם הפנייה לבית חולים ואין לי כבר כוחות לפחות שנדע מה גורם לי להיחנק כל שעתיים שלוש ויש לציין שהאישפוזים שלי הם בזמן מחזור בערך 10 ימים לפני מחזור מתחיל קוצר נשימה עם ציפצופים שגם האנאלציה לא עוזרת לי אז אולי זה קשור להורמונים אז טוב אני מחכה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החמרה באסטמה
ד''ר שבתאי ורסנו20/08/2008שלום,
לא ברור לי האם את מטופלת על ידי רופא ריאות שמתמחה באסתמה. אם לא אז רצוי שתגיעי למומחה כזה עם כל החומר הרפואי הקודם (העתק תיק מרפאה ותפקודי ריאה וגם סיכומי אישפוזים וצילום חזה). במקרה שלך יש לברר האם את מתאימה לטיפול בזריקות XOLAIR וגם לשלול מחלות המתלוות לאסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
סיון בובי20/08/2008ד"ר שבתאי ורסנו , תודה רבה לך על ההענות המוקדמת יש לציין שכן אני מטופלת אצל רופא ריאות ובעבר עשיתי חיסונים אצל ד"ר נוימן וכשלא היה שיפור לאחר חצי שנה הפסקתי עם החיסונים וזאת ע"י המלצה של אותם רופאים שטיפלו בי באישפוז במאי האחרון , וכן אני יודעת שיש לבדוק מחלות אחרות מעבר לאסטמה כפי שציינתה שאת זה אני מנסה לעשות אבל הכל נשאר כמו שהוא כשאני מגיעה לטיפול ע"י רופאי ריאות אף אחד לא באמת בודק דברים או מחלות אחרות עומדים על כך שזו אסטמה קלה אבל לפי מצב החנק שלי ולפי הצורך של כל כמה שעות בהנאלציות אז כנראה שזו לא רק האסטמה אני בסה"כ רוצה להמשיך בחיים שלי לפל בילד ולא לאבד את העבודה ששם מאוד מתחשבים בי , וזה בעיה מכוון שגם שם במשמרת אני עושה בין הנאלציה לשניים וככה כל יום , גם עכשיו אני עם טיפול סטרואידים ואני יושבת פה ממש חנוקה עם כאבים בשרירי החזה והאפשרות היחידה שרופאת המשפחה הציעה זה הפנייה למיון+הפניה לרופא ריאות בבית חולים בלינסון ששם יש תור רק לאמצע ספטמבר אני כבר תשושה קשה לי לנשום והבטן שלי ממש מתנפחת כמו בלון ככה בזמן התקפים יש לציין שאני מגיעה לבית חולים בבדיקת הגזים בדם לא יוצאת טוב הם טוענים שה-PH גבוה מכוון שלא מתחלפים הגזים או שלא יוצאים החוצה מהדם לא בדיוק מבינה בנושא ועקב כך יש חוסר בחמצן אז ד"ר עם כל האנאלציות שאני עושה בזמן חנק ועם כל הטיפול המונע ועדיין בדם חילוף הגזים לא טוב אז יש סיבה אחרת למצב אם ככה היא בדיקת הגזים למה לא תמיד שומעים צפצופים אולי זו בעיה בסרעפת השאלה שלי אם אני צריכה להגיע אליך אולי לך יש כיוון אחר דווקא אתה אז בזמנו הצעתה לי להפסיק עם הסימביקורט מכוון שהוא הגורם להתכווצויות השרירים שלי ביקשתי מרופאת המשפחה אם אפשר לשלוח אותי לאם אר איי והיא אמרה שזו בעיה וצריך המלצה מממוחה ואת הסיבה , ורק אז יש וועדה שאולי גם לא תאשר כל כך קשה לי לנשום ניסיתי להשיג אצלך תור ברעננה ויש תור פנוי רק ליום שני הבא בערב אם תוכל להקדים לי את התור זה ממש יעזור לי אני לא רוצה שוב להגיע לאשפוז שוב כבר אין לי כוחות כשמגיעים שם לאישפוז הסבל נהיה יותר גדול גם ככה קשה לי במצב הנוכחי אודה לך אם תמצא לי תור פנוי אפילו ליום שישי או לראשוןאו לייעץ לי מה לבדוק או לקבל טיפול נוסף תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)