חזה אוויר וחזה דם ספונטני

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• חזה אוויר וחזה דם ספונטני
    אבי
    02/09/2008

אהלן אני מקווה שאני כותב את הודעתי בפורום הנכון... אז ככה, אני מלש"ב לפני גיוס בעל פרופיל 97. לפני כמה שבועות הרגשתי כאבים עזים בצד שמאל, לאחר המתנה של 30 שעות הגעתי בסופו של דבר למיון שם אחרי צילומים ובירורים התגלה אצלי חזה אוויר וחזה דם שהוגדרו כספונטנים. הרופאים הופתעו לגלות שהאירוע המשולב היה ספונטני ולא התרחש לדוגמא חס וחלילה כתוצאה מתאונת דרכים או אירוע דקירה. ציינתי כי בתקופה האחרונה יכול להיות שעסקתי באימונים קצת יותר אינטנסיביים אבל הבנתי שזה לא קשור אחד לשני... הוחלט להכניס לי נקז שעשה את העבודה ובסופו של דבר גם הניתוח המתוכנן בוטל ולאחר שלושה ימי אשפוז שוחררתי מביה"ח. לאחר שבועיים מאותו שחרור עשיתי צילום חזה והוא יצא תקין לחלוטין ללא שום עדות או סימן למה שהתרחש. אני נער בריא, מעולם לא הייתי מאושפז לפני האירוע הזה ואין לי שום עבר רפואי - שום דבר לחלוטין! אני לא מעשן ועוסק בספורט כל חיי. נאמר לי שזה קורה אצל אנשים בעלי מבנה גוף דומה לשלי - ז.א גבוהים ויחסית רזים. אמרו לי שאני אצטרך להמשיך מעקב במרפאת ריאות ובקרוב אני אכן מתחיל מעקב זה. שאלתי היא אם המעקב במרפאת הריאות יוגדר כתקין וכי אין שום הפרעות האם יורידו לי על כך פרופיל? כי נאמר לי שלא אהיה מוגבל בשום אופן וכי אוכל לבצע פעילות מכל סוג שהוא בלי שום הגבלה אשמח לתשובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזה אוויר וחזה דם ספונטני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזה אויר ספונטאני

ד``ר דניאל סטרובין
    02/09/2008

חזה אויר יכול להיות ללא כל סיבה ברורה לעין. רופא המשפחה בהתיעצות עם רופא ריאות מבצע בדיקות כדי לשלול סיבות ראשוניות לחזה אויר (קיימות לא מעט כאלה) אך מבצעים זה מספר חודשים אחרי החלמה מארוע חד. לגבי הצבא: לצה"ל ישנה התייחסות פרטנית לגבי מצב אחרי חזה אויר, ב3 שנים אחרי הארוע זה מוריד פרופיל , אחרי זה (אם לא היו ארועים חוזרים) פרופיל חוזר למצבו הקודם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך:

אבי
    02/09/2008

קודם כל תודה על ההתייחסות... לאחר שקראתי מעט באינטרנט הבנתי שחזה דם בעצם יכול לגרום במהלכו גם לחזה אוויר... האם כדאי לנסות ולבדוק מדוע כלל היה חזה דם ואולי לאבחן אותו כלא ספונטני וכך ההתייחסות של הצבא תהיה שונה? מכיוון ש - hemopneumothorax הוא מאוד נדיר ושוב, אני לא רופא אבל ממה שקראתי בהחלט יכול להיות שחזה הדם הוביל לחזה אוויר ואם בבדיקות נוספות זה יוכח אז אפשר יהיה להגיד שחזה הדם גרם להתרחשות חזה האוויר... ואם אותו חזה דם התרחש בגלל פעילות גופנית אינטנסיבית אז זה יוגדר כפציעה בלבד או משהו כזה.. אמא שלי במקרה רופאה והיא שקלה אפשרות לאשפז אותי שוב בביה"ח כדי שכך תוכל לבצע בדיקות מקיפות שדרך קופ"ח קשה מאוד לקבל אליהן הפנייה בטווח זמן מיידי. מה דעתך? האם כדי לנסות ולחקור את העניין לעמוק ולגלות מה הסיבה לחזה הדם ולחזה אוויר? בנוסף, אני מתחיל בשבוע הבא מעקב במרפאת ריאות ונקבע לי תור גם עם רופא ריאות.. הבדיקות שאני אעשה הן: *ספירומטריה+מרחיבי סימפונות, *מדידת נפחים והתנגדות דרכי הנשימה בתא לחצים, *מבחן יכולת הדיפוזיה. במידה והתוצאות יהיו טובות ולא תהיה עדות לשום בעיה בנוסף למכתב מרופא ריאות האם הצבא לא יכול לסמן זאת רק כהערה בתיק הרפואי? האם בוודאות אתה יודע שזה מוריד פרופיל? (ולכמה ד.א.?) האם ניתן לעשות בדיקות נוספות ולהילחם בבירוקרטיה הצבאית? תודה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספה:

אבי
    02/09/2008

הנה מה שנכתב לי ע"י מומחית ברדיולוגיה אבחנתית לאחר צילום חזה - ביקורת.. שנעשה שבועיים לאחר האירוע: *ממצאים: צילום חזה (חזיתי כולל בנשיפה, צדדי) בהעדר צילומים קודמים להשוואה. עתה ללא עדות לחזה אוויר. ללא תפליט פליורלי. שדות ריאתיים בעלי איורור תקין. צד הלב ומדיאסטינום בגודל ומיקום תקינים. *סיכום: אין לראות ממצא חריג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    03/09/2008

צילום חזה תקין. סיבות לחזה דם (עם או בלי אויר ) הם בדרך כלל תאונה (טראומטי). ישנם גם מקרים אחרים (נדירים יותר). המשך בירור דרך יועץ ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור:

אבי
    03/09/2008

שאלתי הייתה אם באמת כדאי לבדוק את הסיבה לחזה דם כך שאותו חזה אוויר שגם התרחש לא יוגדר כספונטני אלא כתוצאה מאותו חזה דם. וכך ההתייחסות של הצבא בנוגע לפרופיל תהיה שונה כי לא יהיה מדובר באירוע ספונטני של חזה אוויר, נכון? (אני כרגע לא מתייחס לחזה דם אלא רק לחזה אוויר). אשמח לתשובה כי הנושא מעט מלחיץ אותי. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    09/09/2008

במידה וחזה אויר נגרם ממחלה ריאתית כלשהיא מדובר כבר בחזה אויר משני וטיפול אינו רק בחזה אויר (שלב חריף) אך במחלה או מצב ריאתי כרוני (אם קיים הטיפול). חזה דם אינו סיבה לחזה . יכול להיות סיבה משותפת לשניהם (כמו במקרים של תעונה). נושא רחב מדי ולא ניתן להקבוע יותר בלי לראות כל הדברים (חולה , צילומים ובדיקות עזר נוספות)- יעוץ אצל רופא ריאות.
    לצבא ישנה התייחסות ברורה מאוד לחזה אויר ללא קשר לחזה דם. החלטה היא בידיי ועדה רפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת:

אבי
    17/09/2008

שוב שלום.. כרגע מצוין אצלי כי חזה האוויר וחזה הדם הם ספונטנים אבל כנראה נבעו ממאמץ פיזי רב שגרם להשתלשלות האירועים הזאת.. אז בסופו של דבר יש סיכוי שיוגדרו כטראומתיים? דבר נוסף, מה ההתייחסות בנוגע לטיסות בכל אחד מן המקרים? כאשר מדובר באירועים ספונטנים וכאשר מדובר באירועים טראומתיים (עם סיבה כלשהי שגרמה לאירועים)? האם מומלץ בחודשיים הראשונים אחרי האירוע לא לטוס? על איזה טווח מדובר? דבר נוסף, בנוגע לצלילה. הבנתי כי כאשר חזה אוויר מוגדר כטראומתי אפשר לעבור בדיקות מקיפות שכוללות תפקודי ריאות וכו' ובמצבים מסוימים כן מאפשרים לאותו אדם לצלול.. אשמח להתייחסות. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    19/09/2008

בקשר לחזה אויר- הגדרה היא בידיי יועץ ריאות במכיר כל פרטי המקרה ועבר על כל חומר הרפואי (בעיקר צילומים).
    אין איסור טיסה באופן מוחלט. רצוי להמנע מטיסות ב3 חודשים הראשונים , לאחר מכן אין מגבל (ללא קשר למרחק). בנוגע לצלילה- יש איסור לצלול לעומקים (צלילה עם בלונים) באופן כללי. במקרים ספציפיים (כמו בחזה אויר טראומטי הוכח) ניתן להתייחס כיוצא מין הכלל אך דרוש אישור מיוחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו