החלמה מלאה בשיטת בוטיקו

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• החלמה מלאה בשיטת בוטיקו
    אורן פרבר
    15/10/2008

הנני סובל מאסטמה מילדות (בן 38) בשנה האחרונה תרגלתי את שיטת בוטיקו והאסטמה חלפה לחלוטין - לא השתמשתי בוונטולין כבר שנה שלמה, וניכרת הקלה משמעותית בנזלת ואלרגיות. מסתבר שמאות אלפים בעולם השיגו תוצאות דומות, והמקרה שלי רגיל למדי. מדובר בתרגילי נשימה בסיסיים ועדינים המשפיעים על התפקוד של מערכת הנשימה. האם יש לרפואה המערבית הסבר לכך? מדוע שלא ישלבו את שיטת בוטיקו במסגרת קופות החולים? (כמו בברית המועצות למשל)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלמה מלאה בשיטת בוטיקו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    17/10/2008

שיטת פיזיוטראפיה נשימתית לפי בוטאיקו הינו אחד הטיפולים לא תרופתיים באסתמה. ספרות מדעית לא הוכיחה חד משמעית יעילות השיטה אך היא מקלה על הרבה חולים אסתמתיים. בכל מקרה לא הוכח שבשיטת בוטאיקו אפשר להבריא מאסתמה (אסתמה היא מחלה כרונית ולא ידוע נכון להיום על טיפול כלשהוא שיכול לרפא אסתמה). לגבי שימוש בשיטה במסגרת מכוני פיזיוטראפיה , יש לשאול על כך אנשי פיזיוטראפיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטת בוטיקו

סבטלנה
    16/01/2011

שלום, בבקשה תעזור לי למצוא מידע על השיטה בעברית:) אני מטפלת הוליסטית ויש לי מטופלת עם אסטמה שמשתמשת בסטרואידים כבר שמונש שנים וזה עושה לה צרות. איך למדת? אני מצאתי עד עכשיו הסבר לא כל כך ברור, הייתי שמחה לסרטון או משהוא... תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו