COPD

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• COPD
    אתי
    15/10/2008

אני בת 58 ולפני 4 שנים אושפזתי בטיפול נמרץ והאבחנה היתה - COPD וזה לאחר שנים רבות של עישון. מאז אני לא מעשנת, אך מצבי לא משתפר בכלל. אני לוקחת סימבוקרט פעם אחת ביום ופעם אחת עושה אינלציה. המצב הוא שקשה לי לעשות פעולות שיש בהם מאמץ, כמו הרמת דברים כבדים, הליכה ממושכת, עליה במדרגות וכו'. אציין שכל עוד שיש לתרופה השפעה באותם השעות התפקוד שלי הוא בסדר גמור. עוד אציין שאין לי כיח ואין שיעול. השאלה שלי מה לגבי חדר מלח הייתי רוצה לדעת יותר פרטים - מה זה בכלל? וכן האם התרופה ספריבה שנכנסה כעת לסל יכולה להועיל לי. בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    COPD

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    17/10/2008

COPD היא מחלה ריאתית כרונית שממשיכה גם אחרי הפסקת עישון. קשיי הנשימה במאמץ יכולה להיות אחד הביטוים שלה. לגבי טיפול תרופתי במקרה הספציפי יש להתיעץ עם רופא ריאות בקופת חולים. משאף ספיריבה הינו יעיל בחוליי COPD אך החלטה על צורך בטיפול בו נמצא בידיי יועץ ריאות. טיפול באויר חדר מלח הינו אחד הטיפולים אלטרנאטיביים לחוליי אסתמה. בחוליי COPD יעילות השיטה הינה מקרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו