טסט מטכולין

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• טסט מטכולין
    שרון
    03/11/2008

שלם רב אני בת 50 וחולת אסטמה 30 שנה עם טיפול קבוע. לאחרונה חלה החמרה במצבי ושלחו אותי לבצע טסט מטכולין ותפקודי ריאה שהיצאו תקינים שניהם איך זה יכול להיות ומה זה אומר? תודה מראש שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טסט מטכולין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טסט מטאכולין

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/11/2008

שלום,
    תפקודי ריאה תקינים אינם שוללים אסתמה. טסט מטאכולין נעשה בחשד לאסתמה קלינית כאשר תפקודי הריאה תקינים. ב15%מהנבדקים טסט מטאכולין יכול להיות שלילי למרות שהם אסתמטיים. מאידך, את טוענת להחמרת מצב נשימתי. במצב כזה היה ניתן לצפות שתפקודי הריאה או המטאכולין יראו שקיימת אסתמה פעילה (אלא אם לא הפסקת את הטיפול הקבוע מספיק זמן לפני הבדיקות!!!). במידה ואכן הפסקת את הטיפול הקבוע לפני הבדיקות יש לחשוב על סיבות אחרות לתלונותייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טסט מטכולין

שרון
    05/11/2008

תודה רבה על תשובתך המהירה אני רוצה לציין שהטסט בוצע כמרטון בלי תקופת המתנה בין שינויי המינון ומיד לאחר כל מינון חדש בדקו תפקודי ריאה שכאמור היו תקינים הבעיה שאחרי שקמתי בסוף הטסט הרגשתי סחרחורת חזקה עם קוצר נשימה , בקושי יכולתי לעמוד על הרגליים והבת שלי אמר לי שאני לבנה כמו סיד. הרגשתי בבת אחת תשישות נוראה כאלו ממש שאבו ממני את כל הכוחות שלי . המזכירה הושיבה אותי מיד ונתנה לי אינהלציה וכל הזמן שאלה אם אני בסדר. היא הזעיקה רופא שבדק אותי בקצרה ואמר שאני בסדר. לסיכום עבר עליי יום מאוד קשה עם התפתחות של כאבים חזקים בחזה כמו אחרי התקף חזק. הכאבים נמשכו יותר מיומיים כאשר הייתי מושבתת לחלוטין במיטה ב-24 השעות הראשונות. מכאן הבלבול הגדול שלי לגבי תוצאות הטסט השליליות. האם נראה לך שכדאי לי לעבור אותו שוב למרות החוויה הקשה שהייתה לי או כדאי לעבור טסט אחר. יש לי גם אסתמה למאמץ אבל מנסיון אני יודעת שאני יכולה לבצע מאמץ גופני במשך זמן מה (לפני שהמצב החמיר) אבל תגובה של קוצר נשימה יכולה להתפתח במועד מאוחר יותר- ממספר דקות עד אפילו שעה אחרי המאמץ- אז מה עושים? אני לא מחפשת הוכחות לכך שאני אסתמטית , אני מבלה עם המחלה הזאת כבר 30 שנה ובקרתי בהרבה חדרי מיון לצערי. הבעיה היא שמאז ההחמרה איני מסוגלת לעבוד והביטוח דורש את הבדיקה הזאת. סליחה על אורך המכתב, כגודל הבלבל ותחושת חוסר האונים. לסבול מהמחלה הזאת כבר מכלה אצלי כל אנרגיה אבל להילחם בבירוקרטיה?! פרט אחרון כדי לכסות כל פינה- הרופא שלי בחוכמתו וכדי להשתיק את אלה שממהרים להאשים מצב נפשי, שלח אותי לבדיקה ואני רשמית לא בדיכאון ושאר בעיות נפשיות . אני רק רוצה להרגיש טוב ולחזור להיות עצמי. בכבוד רב ובתודה על ההתיחסות שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טסט מטכולין

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/11/2008

שלום,
    טסט מטאכולין מבוצע כמו שתיארת, כ"מרטון,.
    לא ניתן לאבחן אדם כאסתמטי ללא תפקודי ריאה אופיניים או ללא מבחן תגר חיובי (מטאכולין ודומיו או מבחן מאמץ).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו