מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פטריה לשוןשירה04/11/2008
שלום רב , מזה מס' חודשים אני נוטלת 2 שאיפות ביום ממשאף סמביקורט עקב כך שהינני סובלת מאסוטמה ובתקופות המעבר בין עונת הקיץ לחורף אני סובלת מהתקפים תכופים , הוחלט ע"י רופא המשפחה שאשתמש במשאף הנ"ל למניעה . לפני מס' שבועות הופיעו לי סימנים לבנים על הלשון , מעין עיגולים כאלה או חצאי עיגולים שלא הפריעו לי ..אךלפני שבוע הרגשתי שזה ממש כואב וצורב לי בלשון וכשהסתכלתי ראיתי שיש עיגול אדום תחום בפס לבן . ניגשתי לרופא והוא ביקש שאבצע משטח לשון , הוא העלה סברה שהסיבה לפטרת היא המשאף הנ"ל. במשטח גרון אכן אושר שיש לי פטרת והרופא רשם לי מרשם לכדורי מציצה מסויימים למשך 10 ימים 3 פעמים ביום (אינני זוכרת את שמם). כמו כן , הוא ביקש ממני לשטוף את הפה טוב טוב עם מים . ברגע שהבנתי שזה גורם לי לפטרת הפסקתי להשתמש במשאף , אך לעיתים קשה לי לנשום ..שלשום חזרתי להשתמש בו שוב ושטפתי את הפה היטב ואף ניקיתי את הלשון עם מנקה לשון אך הדבר איננו עוזר והפטריה שבה ומופיעה , היום הרגשתי שוב צריבה בלשון וגירוי בחך העליון . חשוב לי לציין שטרם נטלתי את התרופה שהרופא נתן לי לפטריה . יש לי מס' שאלות בבקשה : האם יתכן שהפטריה לא עוברת וממשיכה על אף העובדה שאני שוטפת את פי טוב במים ומנקה ביסודיות את הלשון ? איך זה יתכן? יש דרך אחרת ליטול סמביקורט מבלי לגרום לפטריה ? מדוע בכלל זה גורם לפטריה ? במידה ולא אטול את התרופה שהרופא נתן לי נגד הפטריה , האם יש סיכוי שהיא תעבור מעצמה. אשמח אם תשיבו לפנייתי , העניין שהיא לא עוברת וממשיכה להתקיים קצת מלחיץ אותי . תודה , גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פטריה לשון
ד''ר שבתאי ורסנו04/11/2008שלום,
פטרת בריריות הפה עלולות להופיע כאשר משתמשים במשאפי סטרואידים ובעקר אם לא שוטפים את הפה ויורקים לאחר השאיפה. במקרה של פטרת כזו ניצתן או להפחית את מינון הסטרואיד הנשאף או לעבור לסטרואיד במשאף ספריי בסיוע של "ספייסר" (מיכל שאיפה המתחבר בין פיית המשאף ספריי לבין הפה) שמונע את הופעת הפטרת. לגבי הטיפול לפטרת שהרופא נתן לך אני מציע לקחתו מכוון שאת סובלת ולחזור למשאף עם ה"ספייסר".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)