דלקת חוזרת בסימפונות/ריאות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• דלקת חוזרת בסימפונות/ריאות
    ענת
    26/11/2008

לפני כ8 חודשים, במרץ האחרון סבלתי מליחה דמית, שיעולים וקוצר נשימה ללא חום. בצילום ריאות נמצא:ציור ראתי מוגבר בבסיסים. רושם להצללה סובגמנטלית בבסיסי הריאה הימנית-תסנין. סינוסים קוסטופרנים חופשיים. בירור א.א.ג. יצא תקין ובבדיקת סי.טי הריאות היו תקינות והאבחנה הייתה דלקת בסינוסים. טופלתי באנטיביוטיקה רוליד וזינט מספר שבועות. יצאתי מזה. אבל לפני כשבועיים החלה שוב ליחה מרובה שהפכה למוגלתית. מלווה מדי פעם בשיעול טורדני מהריאות ונזלת. שוב ללא חום, הפעם למודת נסיון הגעתי לרופא המשפחה מהר יותר והוא שמע בסטטוסקופ משהו , שלח אותי לצילום ריאות ונתן לי שוב רוליד וזינט ל10 ימים וכדורים מכייחי ליחה.. הפעם האבחנה בצילום ריאות: "הודגמה הצללה עדינה בלתי הומוגנית בסיגמנט אחורי של RUL-תסנין? אחר?" _סימני השאלה של מפענח הרנטגן). השאלה שלי היא: האם הפעם מרמז הצילום לבעייה חמורה יותר מהפעם הקודמת? ולא מדובר רק בדלקת בסינוסים? מה פירוש המינוח RUL ?האם יש צורך שוב בבדיקת סי. טי? מה בעצם אני אמורה לעשות בשלב הזה (אני מסיימת את האנטיביוטיקה בעוד חמישה ימים) והאם מדובר במשהו שמתפתח למחלה כרונית או אחרת? יש לציין שמעולם לא עישנתי. אודה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    27/11/2008

לפי פרטים שהוצגו בשני מקרים מדובר בזיהום בדרכי אויר : פעם ראשונה ברונכיטיס ופעם שנייה - דלקת ריאות. בשני המקרים טיפול הוא אנטיביוטי. יש לגשת לרופא המשפחה לצורך המשך מעקב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו