נשימה "שורפת" בעת אימון עליות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• נשימה "שורפת" בעת אימון עליות
    ד'
    07/12/2008

שלום רב. יש לי שאלה בקשר לאימוני ריצה שאני עושה. אני רץ כבר כ-9 שנים מרחקים של מעל 8 קילומטר מספר פעמים בשבוע. כיום אני עושה אימוני ריצה פעמיים -שלוש בשבוע בנוסף לשני אימוני כוח בחדר הכושר. אני בן 24 ובריא בכול הנוגע ללב וריאות(ובריא בכלליות). רוב האימונים שלי הם בשעות הבוקר המוקדמות(0600), וזה כולל את הריצות. אני מתאמן באריאל ורץ במסלול עם עליות מאוד קשות. בשני אימוני הריצה האחרונים שלי הרגשתי בזמן הריצה כאילו הריאות שלי "נשרפות" בזמן העלייה. עליתי בקצב יחסית לא מהיר. אציין עוד שלאחרונה מזג האוויר באריאל התקרר מאוד, במיוחד בשעות בהן אני רץ. גם בשתי הריצות הללו היה מאוד קר. אחרי הריצה המשכתי זמן קצר להרגיש את השריפה הזו בריאות, וגם השתעלתי. השיעול נמשך מספר שעות באותו יום. אמקד את השאלות שלי כדי להקל על המשיבים: 1) ייתכן שהשילוב של הקור + עליות גרם לתופעה? 2) ייתכן שאימונים כאלו, עם הרגשה של "שריפה" בריאות ושיעול אחרי כן, רומזים על נזק לריאות? אם כן מהו הנזק? העניין הפחיד אותי בעיקר בגלל השיעול, שמזכיר לי אנשים שמעשנים- כאילו הריאות מנסות לנקות את עצמן. שוב כשאני חושב על זה אולי זה האוויר הקר שגרם לבעיות? אשמח לתגובות ותשובות ממומחים בתחום. תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    09/12/2008

חשיפה לאויר קר בזמן המאמץ יכולה להיות מלווה בתחושות שונות. דבר זה אינו מלמד על נזק ריאתי או בעיה כלשהיא. אפשר להמשיך להתאמן, עדיף בטמפרוטורות מעט גבוהות יותר. במידה ותסמינים לא חוזרים בהמשך, אין צורך להיבדק ע"י רופא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו