אסטמה ודלקות ריאות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסטמה ודלקות ריאות
    ליאת
    19/07/2007

אני כבת 40 סובלת מאסטמה מגיל 4 ומגיל 10 גם מדלקות ריאות. היום אני מקבלת דלקות כל חודשיים , אני מטופלת אצל רופא ריאות , ועושה סי.טי פעם בשנה. אני מטופלת עם כל סוגי האנטיביוטיקה הקיימים בשוק מהקלים ועד הכבדים. ובנוסף מטופלת בסרוטייד, ונטולין ועד לא מזמן סינלואייר. וכל פעם שיש לי התלקחות של דלקת אני סגורה בבית עד שבוע ימים ולא מסוגלת לעבוד הלחה מתמלאת ולוקח זמן עד שהיא יוצאת למרות האינהלציות שאני עושה
    . עשיתי את כל הבדיקות ולא מצאו את הסיבה להתלקחות גם בסי.טי האחרון שלפני חודש התוצאה היתה טובה ורק נכתב שיש צלקות מדלקות ריאות. והכל כתוצאה מברונכיטיס כרוני. מרוב יאוש אני פונה להומופאט שהוא גם רופא ידוע ומוכנה ללכת לכל רופא גם באופן פרטי העיקר למצוא פיתרון לבעיה
    האם יש לך השערה איך אני יכולה לצאת מזה.
    אני רק אציין שהתקפי האסטמה שלי לא קשים, רק ביומיים הראשונים של המחלה.
    מיואשת לגמרי
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה ודלקות ריאות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסתמה ודלקות חוזרות

ד''ר שבתאי ורסנו
    22/07/2007

שלום ליאת,

אם אומנם אותן "דלקות" חוזרות שאת סובלת מהן הן על רקע זיהומי חיידקי (ליחה מוגלתית) הרי שיש לזהות את סוג החיידק בתרביות חוזרות ולטפל לפי רגישות. אסתמה בד"כ אינה מלווה בזיהומים חיידקיים חוזרים אלא אם היא הסתבכה במהלכה בהתרחבות פתולוגית של הסימפונות (תהליך הנקרא ברונכיאקטזיס וניתן לראותו ב CT חזה), או שהאסתמה מלווה בחסר אימונולוגי (של מערכת החיסון) כגון חסר בנוגדן/נוגדנים. אני מציע לך לאסוף את כל הנתונים שלך כולל צילומי CT בחתכים דקים, אחרונים וקודמים, תוצאות תרביות ליחה, בדיקות מעבדה ותפקודי ריאה קודמים ולפנות לחוות דעת נוספת.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו