עזרה בפענוח תוצאות תפקודי ריאות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• עזרה בפענוח תוצאות תפקודי ריאות
    שמעון
    13/12/2008

הבדיקה נעשתה במנוחה: FVC 3.61 שה- Pred. 5.45 FEV1 3.55 שהצפי הוא 4.63 FEV1/FVC% צפי 83.6 תוצאה- 98.4, זאת אומרת 117.6% (הגיוני??) PEF 7.06 שהצפי הוא 10.28 מה התוצאות הללו אומרות? ידוע שיש לי אסתמה אך לאחרונה סבלתי מהחמרה המתבטאת בהתקפים יותר תכופים וקשיי נשימה חזקים יותר במהלך פעילות ספורטיבית. הבדיקה נעשתה לאחר שנאמר לי שכנראה שיש לי החמרה באסתמה ולאחר הבדיקה הרופא נתן לי סימביקורט לשימוש בוקר/לילה כטיפול מניעתי. רציתי לדעת מה התוצאות של אדם רגיל שאינו סובל מאסתמה בפרמטרים שכתבתי. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בפענוח תוצאות תפקודי ריאות

ד''ר שבתאי ורסנו
    14/12/2008

שלום,
    מהפרמטרים שהזכרת נראה כי אין הפרעה בזרימת האויר בסימפונות הגדולים ולעומת זאת יתכן כי הירידה ב FVC מבטאת לכידת אויר עקב חסימה בסימפונות קטנים. זהו לא תיפקוד טיפוסי של החמרת אסתמה בהכרח. חזור על התפקוד לאחר חודש וחצי 3 חודשים של הטיפול שהומלץ לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו