מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דלקת ריאות או סינוסיטיס?שלי19/12/2008
שלום, מזה כשבועיים לפחות אני סובלת משיעול שהחל כשיעול יבש והתקדם לשיעול לח וכבד, יחד עם נזלת בלתי פוסקת (וכאבי ראש באים וחולפים) ולעתים קשיים בלקיחת נשימות עמוקות ומעט חרחורים מורגשים, אשר לרוב הופסקו לאחר שיעול מאומץ להוצאת הליחה. האם חרחור שכזה נחשב אינדיקציה לדלקת ריאות? יש לציין כי ניגשתי לשני רופאים שונים, אשר במקרה בטרם הביקור נאלצתי לבצע מאמץ, שכנראה הגביר את החרחור. שני הרופאים ששמעו אותו (בריאה שמאל) המליצו להתחיל טיפול באינהלציה וברוליד, מבלי צילום כלשהו. אין לי חום (רק חד פעמית לפני שבועיים 37.6) ואני כביכול מתפקדת ועד כה עבדתי בלית ברירה, אמנם במאמץ רב. התחלתי כבר את הטיפול באינהלציה וברוליד (מאחר ואם מדובר בסינוסיטיס, הטיפול יעזור גם כן) אך האם יש טעם לבקש ולבצע צילום חזה? מקרה כזה של דלקת ריאות לא חריפה (עם הרגשה כללית של דלקת בדרכי הנשימה העליונות) הוא משהו שכיח? האם הטיפול באנטיביוטיקה בשלב זה ללא צילום הוא מוצדק? אם יש צורך לציין, בגיל צעיר (גיל 5-6) חליתי בדלקות ריאות חוזרות, שדרשו ממני צילומי חזה רבים כמו גם אנטיביוטיקות. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/12/2008ממצאים מתאימים לזיהום בדרכי אויר , לא בהכרח דלקת ריאות. יש לטפל לפי שיקולו של רופא המשפחה: אפשר לתת טיפול אנטיביוטי ללא צילום חזה וגם לבצע צילום חזה ואז לפעול לפי הממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - דלקת ריאות
שלי23/12/2008שלום שוב, ביצעתי לבסוף צילום חזה לאחר 4 ימי טיפול באנטיביוטיקה רוליד ונראתה דלקת באונה השמאלית הקדמית. הונחיתי להמשיך עוד 7 ימי טיפול באנטיביוטיקה זו. האם טיפול זה נראה לכם מתאים ומספיק? האם לאחר 4 ימי טיפול התמונה אמורה להיראות יותר טוב? האם יש סיכוי שדלקת הריאות היא בכלל ויראלית (משום שאין לי חום, גם לא נמוך) והאנטיביוטיקה לא תעזור? אם לא, האם יש צורך להוסיף זינאט? אולי יש לבקש ביצוע ספירת דם בכדי לבדוק אם הדלקת ויראלית? עליי לציין שוב שאני חוששת משימוש מוגבר באנטיביוטיקות מאחר ועברתי ניתוח כריתת שקדים בגיל צעיר, שלפניו חליתי רבות בדלקות ריאות וקיבלתי אינספור אנטיביוטיקות, ומאז רופא הילדים שלי (בזמנו) ניסה להימנע בכל צורה משימוש באנטיביוטיקה, אשר החלישה אותי, ואכן כמעט 20 שנים שלא לקחתי אנטיביוטיקה ואני מעט חוששת מתגובת הגוף שלי, שכן במקום עבודתי אני באה במגע קרוב עם חולים רבים, ועלולה להידבק שוב ושוב, כשם שקרה כעת. שוב תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין25/12/2008טיפול אנטיביוטי ל10 ימים הוא משך טיפול הגיוני בזמן דלקת ריאות. בחירת הטיפול סבירה בהחלט. אין הבדל בין פלורה פוטנציאלית לדלקת ריאות אצל אלה שעברו כריתת שקדים לעומת אנשים עם שקדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)