מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסתמה או חרדהאליה20/12/2008
אובחנתי בנזלת אלרגית מטופלת בניזוקרט 4 לחיצות ליום .לאחר תלןנותי המרובות בקושי במאמץ ובקוצר נשימה ובשיעול הוחלט על בדיקות כלליות שכוללות לב וריאות כל הבדיקות נמצאו תקינות למעט בדיקת ת.ריאות שהראתה אסתמה בחומרה קלה עם טיפול של בודיקורט *2ביום ואטרובנט לפי הצורך.לאחר המשך תלונותי על קוצר נשימה הפנתי לפרופםור מומחה לריאות שלפי כל בדיקותי ותלונותי החליט שאני סובלת מחרדה ולא מאסתמה ואמר לי להפסיק את התרופות ולהתחיל תרופות לחרדה.השאלה שלי היא האם תפקודי ריאות יכולים להראות אסתמה קלה גם שאדם חרד ולהטעות?ויש לי עוד בדיקת תגר סימפונות מטכולין כדי לשלול אסתמה מה זו הבדיקה והאם זה כרוך בסיכון כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/12/2008תסמינים של אסתמה וחרדה עם ביטוי נשימתי יכולים להיות דומים. בדיקת תגר מטאכולין היא בדיקת תפקודי ריאות מיוחדת שעוזרת בדרך כלל להבדיל בין אסתמה למצבים דומים. בדיקה אינה פולשנית ולא כרוכה בסיכון יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אליה02/01/2009עשיתי את הבדיקה ובריכוז השישי של 17.8% יש לי 17% התשובה היא תקינה הרופא אמר.אבל איך הגיוני שתפקודי ריאות מראים אסתמה קלה?על כל מקרה הרופא אמר לי להפסיק את כל התרופות וכנראה שזה חרדה.האם חרדה יכולה לעשות שיעול וקוצר נשימה?והאם חרדה יכולה לשנות תוצאות תפקודי ריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אליה03/01/2009בדיקת מטכולין יצאה תקינה.צוין כך:לסיכום תפקודי ריאה בגדר הנורמה.ללא עדות לתגובתיות יתר משמעותית של דרכי הנשימה למבחן מטכולין.אם כך זה אומר שאין אסתמה בכלל? איך זה שבתפקודי ריאה מורחבים הראה שיש אסתמה קלה.הרופא אמר לי להפסיק כל טיפול תרופתי וכנראה שזה חרדה בלבד.האם חרדה יכולה לשנות תוצאה של תפקודי ריאות ולהראות אסתמה קלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין04/01/2009מבחן מטאכולין שלילי (תקין) שולל אסתמה בסבירות גבוהה (מעל 95% ). יכול להיות גם אסתמה עם תגר מטאכולין שלילי אך במקרים האלה בדרך כלל הסבר לתסמינים דמויי אסתמה הם אחרים. לצורך אבחון של מקרה פרטני יש להגיע ליועץ ריאות עם כל חומר רפואי הרלוונטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם המצב הביטחוני קשור לאסטמה?
דן03/01/2009האם המצב בעזה והמלחמה יכולים ליצור מתח שישפיע על האסטמה? האם זה משנה לצורך העניין אם אני לוקח סינגולייר או תרופה אחרת? תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדרך כלל לא
ד``ר דניאל סטרובין04/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)