בדיקה של הריאה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• בדיקה של הריאה
    טל
    21/12/2008

שלום, כשמבצעים בדיקת CT סקר לגילוי מוקדם של סרטן הריאה והטכנאי אומר להחזיק אוויר ולהוציא . האם כשאדם לא ממלא היטב אחרי הוראת הטכנאי, זה משנה את תוצאות הבדיקה כי אם למשל הנבדק לא נשם מספיק אוויר אז חושבים בטעות שיש או אין לו מחלה מסויימת לפי תכולת נפח הריאה. ובעצם האם ישנה חשיבות מכרעת על תוצאות הבדיקה כשאדם לא מבצע את ההוראות היטב תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה של הריאה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    21/12/2008

ביצוע לא לפי הנחיות מקשה לפענח בדיקה, לפעמים דברים לא תקינים נראים לא ברור אך דברים פטולוגיים נראים גם בביצוע לא מיטבי. במידה ודברים לא נראים ברור בגלל ביצוע לא אופטימלי - יבקשו לחזור לCT .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדובר במחלת ריאות כרונית בשם ..

טל
    22/12/2008

בשם נפח ת ריאו ת . שנמצאה בבדיקה זו - האם בוודאות ניתן לזהות אותה בבדיקה זו? ולפי מה שהבנתי אפשר לזהות אותה על פי שאריות אוויר בראות במצבים שונים של נשימה, ואם לא נשמתי מלוא האוויר שאני יכולה או הוצאתי את כל האוויר האם ייתכן וזה הראה כאילו יש לי שאריות אוויר בריאות וכאילו יש לי המחלה הזו? וגם אם היא ישנה אולי זה בלבל והראה מצב חמור יותר או פחות מהמצב האמיתי? תודה לך שוב על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    23/12/2008

רדיולוג יכול להבדיל באופן ברור בין נפחת (אמפיזמה) לבין ביצוע לקוי של הבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו