מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פ-א-נ-י-ק-ה-ה-האסטמה זה אני22/12/2008
היי התגייסתי לא מזמן. ונקבע י פרופיל 64. לא דיווחתי לצבא על ההחמרה באסטמה בשנה האחרונה. נכון להיום אי מטופל בסינגולר סימביקורט פעמיים ביום וונטולין שצמוד אלי. אני גם משתמש במכשיר אינלציה לפחות פעם ביום וגם במכשיר אדים קרים לפני השינה. אני מיועד לבדיקת מטכולין ומאוד מפחד שמא אני ארגיש טו באותו יום והתוצאות לא יראו את מצבי החמור. חטפתי המן התקפים בטירונות והרופאה בבסיס אמרה שפרופיל שלי גבוה מידי. יש לציין שבבדיקת מטכולין קודמת אחרי הסט השני/השלישי כמעט התעלפתי היה לי כאב ראש נוראי ולא הצלחתי לנשוף/לשאוף וכמעט התעפלתי. מה יהיה הפעם? האם לדעתך האסטמה באמת ככ חמורה? ומה הטיפול שניתן לטפל חוץ ממה שיש? והאם לדעתך יתייחסו לזה בצבא!! תודה רבה רבה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין23/12/2008לא כל כך ברור לי למה מבצעים תגר מטאכולין במידה ואסתמה אובחנה כבר. במידה והחלטה על ביצוע תגר מטאכולין התקבלה ע"י רופא ריאות - יש לבצעה, במידה ולא - מומלץ להגיע ליעוץ רופא ריאות (במסגרת הצבא) , דבר זה יכול לקצר הליכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר היקר
אסטמה זה אני23/12/2008למיטה הבנתי הרופא ביקש שוב תגר מטכולין כי כשעשיתי את הבדיקה הזו זה היה ב2003 וחלף הרבה זמן, בזמנו אובחנה אסטמה קלה עד בינונית. היום לאור הטיפול הנרבח באסטמה היא מוגדרת כיותר קשה והוא רוצה תגר מטכולין כדי לאמת את זה יש היגיון בדברי? לאור הנתונים הללו אתה יכול לענות לי על השאלות הקודמות. תודה רבה על עזרתכם. באמת הרופאים בבתי החולים שניפגשים איתם פנים מול פנים מתייחסים פחות טוב מכם. כל הכבוד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין23/12/2008דברים לא כל כך ברורים: במידה ואסתמה אובחנה בעבר, אין צורך לחזור לתגר מטאכולין . במידה ותגר מטאכולין היה חיובי, אין צורך לאשר זה מחדש. הרי מטאכולין לא קובע דרגת אסתמה, רק נוכחותה. לאור אלה יכול להיות שיש טעם לבצע תגר מטאכולין כדי לוודא שאכן מדובר באסתמה ולא במצב דומה אך לא כדי לקבוע דרגת המחלה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)