בדיקת סי.טי.ראות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• בדיקת סי.טי.ראות
    רחל גרומן
    01/01/2009

בבדיקת סי.טי. התגלה כי המירקם הריאתי שלי הוא כעין מוזאיקה. אני חולה במספר מחלות אוטואימוניות (mixed connective () וכן תסמונת סיוגרן. האם יש משמעות כלשהי לתוצאה זו של המירקם הריאתי לחולה שסובל גם מסקלראודרמה סיסטמית וגם מלןפוס ? דרך אגב, בבדיקת מעבדה יצא לי ה-c.r.p. גבוה מעט - 2.1 כשהערך הנורמלי היא בין 0 ל-0.5 . תודה לך על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סי.טי.ראות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת סי.טי.ראות

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/01/2009

שלום,
    ממצא של הצללות כ"מוזאיקה" בריאות מעידות בדכ' על הצרות של הסימפונות הקטנים. במחלות רקמת חיבור תתכן מעורבות כזו. עלייך להשלים את הערכה על ידי ביצוע תפקוד ריאה מורחב. CRP עולה במחלות דלקתיות רבות כולל מחלות רקמת חיבור. במידה ואת סובלת גם מסקלרודרמה עלייך לבצע אקודופלר לב פעם בשנה כביקוןרת, בשאלת יתר לחץ דם ריאתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה

ענתבי יוסף
    29/10/2009

ערב טוב,
    אני מרגיש אובד עצות, בעצם עובדה כי תכשירים אינם עוזרים להתגבר על קוצר נשימה מובהק, אפילו לאחר הליכה של כ-500 מטר ואפילו במישור.שלא נדבר על עליה בינונית. קוצר נשימה זה הולך ומתגבר לפעמים עד כדי כך שכל תזוזה מהכסא מביאה אותי לידי התנשפותגדולה עד מאוד ויוצר מצב של ההרגשה כאילו רצתי קילומטרים.
    המצב הרפואיח הבסיסי שלי, נובע מחסימה ריאתית אשר כלי הדם לוחצים את הסימפונות בריאה הימנית ואילו הריאה השמאלית אינה מחוברת ללב.
    בתיפקוד הריאות שעורכים לי מד יששה חודשים, ובכל בדיקה מראה על ירידה בשיעור של 10%במונח הרפואי FEV1 לעומת הבדיקה הקודמת/
    מה יש לעשות כדי להשיג איכות חיים טובה יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו