מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת סי.טי.ראותרחל גרומן01/01/2009
בבדיקת סי.טי. התגלה כי המירקם הריאתי שלי הוא כעין מוזאיקה. אני חולה במספר מחלות אוטואימוניות (mixed connective () וכן תסמונת סיוגרן. האם יש משמעות כלשהי לתוצאה זו של המירקם הריאתי לחולה שסובל גם מסקלראודרמה סיסטמית וגם מלןפוס ? דרך אגב, בבדיקת מעבדה יצא לי ה-c.r.p. גבוה מעט - 2.1 כשהערך הנורמלי היא בין 0 ל-0.5 . תודה לך על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת סי.טי.ראות
ד''ר שבתאי ורסנו01/01/2009שלום,
ממצא של הצללות כ"מוזאיקה" בריאות מעידות בדכ' על הצרות של הסימפונות הקטנים. במחלות רקמת חיבור תתכן מעורבות כזו. עלייך להשלים את הערכה על ידי ביצוע תפקוד ריאה מורחב. CRP עולה במחלות דלקתיות רבות כולל מחלות רקמת חיבור. במידה ואת סובלת גם מסקלרודרמה עלייך לבצע אקודופלר לב פעם בשנה כביקוןרת, בשאלת יתר לחץ דם ריאתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוצר נשימה
ענתבי יוסף29/10/2009ערב טוב,
אני מרגיש אובד עצות, בעצם עובדה כי תכשירים אינם עוזרים להתגבר על קוצר נשימה מובהק, אפילו לאחר הליכה של כ-500 מטר ואפילו במישור.שלא נדבר על עליה בינונית. קוצר נשימה זה הולך ומתגבר לפעמים עד כדי כך שכל תזוזה מהכסא מביאה אותי לידי התנשפותגדולה עד מאוד ויוצר מצב של ההרגשה כאילו רצתי קילומטרים.
המצב הרפואיח הבסיסי שלי, נובע מחסימה ריאתית אשר כלי הדם לוחצים את הסימפונות בריאה הימנית ואילו הריאה השמאלית אינה מחוברת ללב.
בתיפקוד הריאות שעורכים לי מד יששה חודשים, ובכל בדיקה מראה על ירידה בשיעור של 10%במונח הרפואי FEV1 לעומת הבדיקה הקודמת/
מה יש לעשות כדי להשיג איכות חיים טובה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)