סרקוידוזיס או מחלת קרום הריאה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• סרקוידוזיס או מחלת קרום הריאה
    נקאש סיגלית
    12/01/2009

שלום ד"ר ורסאנו, אני ידועה במחלת הסארקוידוזיס ונמצאת במעקב בב"ח מאיר , לאחר קריאה באינטרנט נראה כי למחלה זו יש מאפיינים כמו למחלת דלקת קרום הריאה ובדגש על נגעי העור שמופיעים אצלי( דבר המחזק את העובדה שאולי מדובר בדלקת קרום הריאה ) . שאלתי היא האם ייתכן שאני חולה במחלה זו ( זאבת )? ואם כן איילו בדיקות עלי לעבור ע"מ לאמת זאת, כמו כן טרם עשתי ביופסיה של העור והאם ניתן לבקש לבדוק זאת גם בפיענוח ?. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרקוידוזיס או מחלת קרום הריאה

ד''ר שבתאי ורסנו
    13/01/2009

שלום סיגלית,
    את עושה "מישמש" ממה שאת קוראת באינטרנט. זאבת ארגמנית היא מחלה שונה לחלוטין מסרקואידוזיס. נכון שגם היא עלולה לערב אברים שונים כולל קרום הריאה (אך היא אינה נקראת "מחלת דלקת קרום הריאה" כפי שציינת) והריאה עצמה (בסרקואידוזיס נדירה מעורבות של קרום הריאה). נגעי עור יתכנו בשתי המחלות. במידה וקיימים אצלך נגעי עור יש להתייעץ עם רופא עור לגבי משמעותם כולל הצורך האפשרי בביופסיה במקרה של ספק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפיסגה 4 אריאל

טלי
    27/08/2012

שלום,
    לפני שנה גילו שי לי סרקוידוזיס, המחלה התפרצה אך ורק בעור כיום אני נקיה לחלוטין מהכל בגלל כדורים שקיבלתי.
    לפני כשבוע התחלתי להרגיש כאבים בריאה השמאלית כאשר אני שוכבת במיטה בלילה קשה לי מאוד לנשום כל החזה והגב כואבים נורא ומקרה זה חוזר על עצמו כבר מספר פעמים. מה עלי לעשות יכול להיות שזה קשור לסרקוידוזיס כי לא היה לי מוערבות בריאות כלל.
    אשמח לקבל את תשובתכם בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפיסגה 4 אריאל - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    27/08/2012

שלום,

כאבים הם סימן מאד לא ספציפי ולאו דווקא אופיני לסרקואידוזיס. עלייך להבדק גופנית וקרוב לודאי לבצע גם צילום חזה כצעד ראשון. לפי התרשמות הרופא הוא יחליט האם להוסיף בדיקות נוספות בכדי לאבחן את סיבת תלונותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו