מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- BOSENTAN וסקלרודרמהאמא14/01/2009
אני חולת סקלרודרמה עם כיבים קשים , וללא לחץ דם ראתי. לאחרונה הוצעה לי האפשרות ליטול בוסנטן 62.5 , פעמיים ביום לטיפול בכיבים . האם יש אפשרות שאגרום נזק לראות ? האם ללא לחץ דם ראתי לא מסוכן לקחת תרופה זו ? ובעתיד, באם אזדקק לה לראות - האם היא תועיל ? מהם תופעות הלוואי שלה? הבנתי שיש פגיעה בכבד. אשמח לכל מידע על התרופה , וחוות דעתך . תודה מראש על הסיוע .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרקליר - מומלץ מאוד-ניסיון אישי
שחר30/10/2011אמנם עבר כבר זמן, אבל אולי התשובה תוכל לסייע לחולים אחרים...
מניסיון אישי של נטילת טרקליר (BESANTEN) קרוב לשנתיים במינון 125 מ"ג פעמיים ביום התרופה לא מזיקה (לפחות לי) אלא שיפרה מאוד מאוד את מצבי ואת מצב הופעת הכיבים ופצעים חדשים באצבעות ואפילו את תפקודי הריאות שלי (כפי שמופיע הקשר במחקרים רבים). וכל זה, ללא פגיעה בכבד (אני אמנם אישה צעירה בת 30...)
אם זו המלצת הרופא, אני ממליצה בחום. מצב המחלה שלי השתפר פלאים הודות לתרופה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
BOSENTAN וסקלרודרמה
ד''ר שבתאי ורסנו15/01/2009שלום,
מדובר בטיפול מקובל לבעייתך. אין מניעה לטיפול גם ללא יתר לחץ דם ריאתי. במידה ומתפתח יתר לחץ דם ריאתי ניתן להוסיף תרופות נוספות. לגבי פגיעה בתפקודי הכבד קיים סיכוי של עד 7% מהמטופלים לעלייה באנזימי כבד ולכן יש צורך במעקב בדיקת דם אחת לחודש והפסקת טיפול במידה והערכים עוברים גבול מסויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך על התשובה המהירה
אמא15/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)