בדיקת מטכולין להוכחת אסתמה חבויה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• בדיקת מטכולין להוכחת אסתמה חבויה
    ד``ר שבתאי ורסנו
    18/01/2009

שלום!
    כילד קטן סבלתי מהתקפי אסטמה. בחלוף השנים ההתקפים פסקו ומעולם לא עשיתי שימוש במשאפים שונים או בתרופות לשם כך. אני עוסק בספורט באופן מאד אינטנסיבי (בעיקר ריצות ארוכות).
    במסגרת מיון של הצבא נשלחתי לביצוע בדיקת מטכולין ע"מ להוכיח שאין לי אסטמה חבויה. אני יודע שבכל מקרה אין אצלי שום ביטוי מעשי המתבטא במגבלות כלשהן כיום בשל אסטמה.
    שאלתי היא האם יש דברים "קטנים", "טיפים" שעשויים לשפר את תוצאת הבדיקה? אני מדגיש- ברצוני לא לרמות את הבדיקה, אם כי לשפר את סיכויי להצליח בה (מזונות שעשויים לעזור, או לגרוע טכניקה מסויימת של נשיפה ושאיפה פעילות גופנית מסויימת וכו'.
    בתודה ובכבוד
    ליאור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    18/01/2009

תוצאות של תגר מטאכולין אמינות במידה ובדיקה חיובית (יכול להצביע על אסתמה סמויה) גם בהעדר כל תסמין . אין דברים שיכולים לשפר תוצאות הבדיקה. יש להמנע מלבצע בדיקה בזמן זיהום ויראלי (שפעת) או ברונכיט זיהומית. אין לשתות קפה או תה ביום הבדיקה.
    במידה ובדיקה חיובית אך אין כל מגבלה במאמץ ואין תסמינים נשימתיים, דבר אינו מגביל מבחינת שירות הצבאי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה והעניינית

ליאור
    18/01/2009

מדוע אסור לשתות קפה או תה ביום הבדיקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו