מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בודיקורט או סרטייד או גרד בפה?אריק12/02/2009
שלום דוקטור, אני בגיל 32 ויש לי כל החיים אסטמה. כבר מספר שנים אני מטפל בבודיקורט טורבו 200 שאיפה אחת ביום לפני השינה. מצבי הנשימתי טוב מאוד כל עוד אני מקפיד לקחת את הבודיקורט. בפעמים רחוקות מאוד אני צריך להעזר בווינטולין. לפני כשנתיים הופיע לי גירוד בחייך שכנראה הופיע בגלל הבודיקורט. יש לציין שמספר שנים לא שטפתי את הפה לאחר נטילת המשאף, בעקבות חוסר מודעות. בחודשים האחרונים הנני מקפיד לשטוף את הפה לאחר השאיפה. לאחרונה הלכתי לרופא המשפחה והוא נתן לי לנסות דיסקוס סרטייד 50\250, בטענה שאולי זה יגרום לי לפחות גירוד. כרגע הגירוד ממשיך ואני משתמש בסרטייד. השאלות שלי: 1. איך נפתרים מהגירוד המעיק? (ובפירוט: אולי ישנה אפשרות לקחת תרופת מניעה לאסטמה בכדורים למספר חודשים כדי שאיזור הגירוד יירגע? ואז גם לטפל בטיפול נגד פטריות?) 2.האם החלפת המשאף מבודיקורט לסרטייד, זה יותר טוב או פחות טוב לי? מה ההבדל בין התרופות? מה אני אמור להעדיף מבין שניהם אם ההשפעה במניעת האסטמה היא זהה? האם יש משאפים במינונים יותר נמוכים? תודה רבה מראש, אריק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בודיקורט או סרטייד או גרד בפה?
ד''ר שבתאי ורסנו12/02/2009שלום,
ראשית על הרופא לברר האם אתה אכן זקוק לטיפול קבוע במשאף מונע (על פי קליניקה ותפקודי ריאה). במידה ואתה אכן צריך ואתה חש גרד שאתה בברור מייחס לשאיפת החומר אזי אני מציע לעבור למשאף בודיקורט ספריי עם מיכל שאיפה (SPACER) שעשוי למנוע גרוי החך על ידי החלקיקים הגדולים. סרטייד הוא משאף המכיל גם סטרואיד (דומה לבודיקורט) וגם מרחיב סימפונות ארוך טווח (סלמטרול). כפי שציינתי למעלה, רופא מקצועי צריך להעריך לאיזה טיפול אתה זקוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאריק - עצה נוספת
דן15/02/2009תתיעץ עם הרופא שלך גם על סינגולייר - זאת תרופת מנע לא סטרואידית, ומאוד מומלצת. בריא יותר ויעיל יותר (עבורי לפחות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)