בודיקורט או סרטייד או גרד בפה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• בודיקורט או סרטייד או גרד בפה?
    אריק
    12/02/2009

שלום דוקטור, אני בגיל 32 ויש לי כל החיים אסטמה. כבר מספר שנים אני מטפל בבודיקורט טורבו 200 שאיפה אחת ביום לפני השינה. מצבי הנשימתי טוב מאוד כל עוד אני מקפיד לקחת את הבודיקורט. בפעמים רחוקות מאוד אני צריך להעזר בווינטולין. לפני כשנתיים הופיע לי גירוד בחייך שכנראה הופיע בגלל הבודיקורט. יש לציין שמספר שנים לא שטפתי את הפה לאחר נטילת המשאף, בעקבות חוסר מודעות. בחודשים האחרונים הנני מקפיד לשטוף את הפה לאחר השאיפה. לאחרונה הלכתי לרופא המשפחה והוא נתן לי לנסות דיסקוס סרטייד 50\250, בטענה שאולי זה יגרום לי לפחות גירוד. כרגע הגירוד ממשיך ואני משתמש בסרטייד. השאלות שלי: 1. איך נפתרים מהגירוד המעיק? (ובפירוט: אולי ישנה אפשרות לקחת תרופת מניעה לאסטמה בכדורים למספר חודשים כדי שאיזור הגירוד יירגע? ואז גם לטפל בטיפול נגד פטריות?) 2.האם החלפת המשאף מבודיקורט לסרטייד, זה יותר טוב או פחות טוב לי? מה ההבדל בין התרופות? מה אני אמור להעדיף מבין שניהם אם ההשפעה במניעת האסטמה היא זהה? האם יש משאפים במינונים יותר נמוכים? תודה רבה מראש, אריק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בודיקורט או סרטייד או גרד בפה?

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/02/2009

שלום,
    ראשית על הרופא לברר האם אתה אכן זקוק לטיפול קבוע במשאף מונע (על פי קליניקה ותפקודי ריאה). במידה ואתה אכן צריך ואתה חש גרד שאתה בברור מייחס לשאיפת החומר אזי אני מציע לעבור למשאף בודיקורט ספריי עם מיכל שאיפה (SPACER) שעשוי למנוע גרוי החך על ידי החלקיקים הגדולים. סרטייד הוא משאף המכיל גם סטרואיד (דומה לבודיקורט) וגם מרחיב סימפונות ארוך טווח (סלמטרול). כפי שציינתי למעלה, רופא מקצועי צריך להעריך לאיזה טיפול אתה זקוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אריק - עצה נוספת

דן
    15/02/2009

תתיעץ עם הרופא שלך גם על סינגולייר - זאת תרופת מנע לא סטרואידית, ומאוד מומלצת. בריא יותר ויעיל יותר (עבורי לפחות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו