כאבים בחזה כתוצאה מהצטברות ליחה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום
 
  • כאבים בחזה כתוצאה מהצטברות ליחה
    אירית
    02/08/2007

    שלום, אני מבקשת לשאולמספר שאלות בקשר לאבי
    אבי בן 69, ב-4 השנים האחרונות אבי סובל מדלקות ריאה חוזרות ונישנות המטופלות ע"י רוקסו וזינט (זאת למרות שלפני כשלוש שנים חוסן בפני דלקת ריאות).
    לאור הדברים לאחרונה הופנה ליעוץ של מומחה ריאות אשר הפנה אותו לבדיקות שונות ולהלן התשובות-
    1. תפקודי ריאות כולל airways resistance נפחים וזרימות - תקינים.
    2. בדיקות דם - המוגלובין תקין, IGG מוגבר (הבדיקה נערכה כחודש אחרי המחלה).
    3. שחפת בילדות, ידוע על מוקד בריאה השמאלית בקוטר 5 מ"מ ללא שינוי משנת 1995. עפ"י יעוץ משל"ח אין צורך בתבחין טוברקולין ואין צורך במעקב.
    4. צילום חזה ממרץ 2007 (לאחר מחלה)- שיפור, הסננה באונה העליונה מימין נספגה אך עדיין ציור ריאתי מוגבר. מוקד מסוייד בשדה האמצעי של ריאה שמאלית ללא שינוי.
    5. צילום חזה מאפריל 2007 - אין תסנין ברור, גרנולומה משמאל.
    6. צילום מערות האף - עיבוי רירית בסינוס מקסילרי ימני. עפ"י יעוץ א.א.ג- אין בעיה בבדיקה נוכחית.
    אציין כי אבי עוסק בדפוס ובא במגע עם ריאגנטים שונים ועבד במשך שנים רבות במגע עם עופרת. לאחרונה מגן על עצמו בעזרת מסיכה.
    עפ"י יעוץ מומחה הריאות - הבחין בצלקות רבות ע"ג 2 הריאות.
    אבי סובל משיעול וליחה מרובה מזה שנים ובייחוד בתקופה האחרונה דבר המלווה בכאבים עזים בחזה עד לשחרורה של הליחה. מומחה הריאות הסביר כי ככל הנראה מדובר מהצטברות הליחה בסמפונות.
    שאלותי הן:
    1. מה ניתן לעשות ע"מ להקל על הכאבים בחזה ועל שחרור הליחה המצטברת - האם אינהלציה? אדים? או פתרונות טבעיים כלשיהם?
    2. האם ישנן בדיקות רפואיות נוספות שיש לבררן - למשל תרבית הליחה?
    3. לאור העובדה שהצטברות הליחה התגברה לאחרונה - האם קיים קשר בין מזג האויר (לחות) לתופעה? כיצד ניתן להקל?
    4. כיצד ניתן לבחון קיומו של טריגר אלרגי לבעיה?
    אני מודה לך מראש על תשומת הלב ואשמח לקבל התיחסותך.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • כאבים בחזה כתוצאה מהצטברות ליחה

    ד''ר שבתאי ורסנו
    03/08/2007

    אירית שלום,

    התלונות של אביך הן כרוניות. לאור האפשרות שעבר שחפת בעבר יש לשלול קיום של ברונכיאקטזיות (התרחבות פתולוגית של הסימפונות) ששכיחות לאחר שחפת ועלולות להסביר את תלונותיו. בדיקת הבחירה לגילויין היא CT חזה אבל בחתכים דקים! אפשרות של אסתמה, גם לאור עבודתו, היא אפשרות קיימת ובכדי להוכיח אותה בנוכחות תפקודי ריאה תקינים כדאי לבצע תפקוד עם בדיקת תגר ותבחיני עור לאלרגנים נשאפים. כאבי החזה הם משניים לשיעול (כאבי שרירים) ובכדי למונעם יש לטפל בסיבה לשיעול כנ"ל.


    כל טוב,

    ד"ר שבתאי ורסנו.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו