מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כמה שאלות על אסטמהתומר03/03/2009
שלום, יש לי מספר שאלות בנוגע לאסטמה: 1. אם יש אני מוגדר כסובל מאסטמה קלה/ברונכטיטיס ואם בכלל יש לי אסטמה, האם פעילות ספורט כגון: ריצה , ופיתוח סיבולת רב ריאה יכולים לעזור לי בהתמודדות עם המחלה. אם כן באיזה דרכים זה עוזר? 2. ישנם שני מכשירים שאני מכיר בודיקוט וונטולין, הסבירו לי שהראשון הוא לשימוש יום יומי , והשני זה לשימוש אך ורק במקרי התקפת אסטמה, האם זה נכון? 3. מה זה בדיוק אינהלציה? מה החומר ששואפים אותו?(בריא?), ואם בן אדם שאובחן בהתקף אך לא אובחן נכון ועבר את הטיפול הזה יכול להגרם לו נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין04/03/20091 פעילות גופנית מומלצת לכל חולה אסתמטי, רצויה פעילות אארובית (הליכה , ריצה, שחייה), דבר אינו משפר מצב של אסתמה (לזה קיים טיפול תרופתי) אך משפר מצבו התפקודי של אותו בן אדם. באסתמה קלה עד בינונית כמעט אין מגבלות בפעילות כושר. חולי אסתמה עם גירוי להתקפים בעקבות מאמץ גופני צריכים לקחת משאף מרחיבי סימפונות (ונטולין או בריקאלין) מספר דקות לפני פעילות גופנית כדי למנוע התקף אסתמה.
2. בודיקורט הינו מיועד לטיפול קבוע (כרוני) כטיפול בתהליך דלקתי בסימפונות (הינו בסיסי לאסתמה), ונטולין הינו חומר להרחבת סימפונות עם טווח השפעה קצר, הוא טוב רק לטפל בזמן התקף אסתמה , אינו מונע אותו לטווח זמן ארוך.
3. אינהלציה הינה שיטת העברת חומר לדרכי אויר ע"י אדים ממכשיר מיוחד . אותם חומרים (תרופות) אפשר לתת דרך אינהלציה וגם דרך המשאף (שאפית אארוזול או אבקה יבשה) . מתן תרופה דרך שאיפה בדרך כלל יעיל יותר מאשר בשיטת אינהלציה.
טיפול שלא ניתן לפי התוויה אינו נחוץ אך לא חייב לגרום לנזק כלשהוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטמה
אורית30/06/2009שלום!!
יש לנו במשפחה אסטמה
ולאחרונה אימצנו חתול..
האם כדאי להחזיר את החתול??
והאם בחורף האסטמה תחמיר בגלל החתול או שזה
אותו דבר גם בחורף וגם בקיץ??
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין05/07/2009רצוי לבדוק האם יש רגישות לחתול, במידה וכן- לא כדאי להיות איתו במגע תמידי. השפעת חתול אינה עונתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין11/07/2009יש להבדק ע"יאלרגולוג (כולל תבחיני עור) כדי לוודא האם מדובר ברגישות לחתולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)