קוצר נשימה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• קוצר נשימה
    הילה
    15/03/2009

שלום רב, לפני כחודשיים וחצי, התחיל לי שיעול יבש שבא בהתקפים במשך היום, עם קוצר נשימה. קוצר הנשימה מתבטא בקושי לנשום עמוק, חוסר שקט, הרגשה של חוסר אוויר ולפעמים צפצופים. לקחתי סירופ מדכא שיעול ואנטיביוטיקה נגד שעלת ושניהם לא הועילו. עשיתי בדיקת תפקודי ריאות לפני שבוע שיצאה תקינה. בינתיים אני משתעלת פחות, וקוצר הנשימה בד"כ לא מלווה בשיעול. השיעולים באים בד"כ בלילה לפני שאני הולכת לישון. מגיל 7 יש לי קוצר נשימה לאחר מאמץ אבל לא הרגשתי צורך לבדוק את זה. בעבר היו לי מס' פעמים של התקפים שארכו כשבועיים בהם השתעלתי המון והיה לי קוצר נשימה בעיקר בלילה, אבל כל פעם חיכיתי שזה יעבור. בקשר לאסטמה במשפחה- יש לסבא שלי אסטמה קלה והוא לוקח משאפים לפעמים. הרופא שלי לא חושב שזאת אסטמה כי לא היה לי התקף כשהייתי אצלו ולכן הריאות שלי היו נקיות. לדבריו חבל להביא לי משאפים. נמאס לי מזה שקשה לי לנשום ואני לא יודעת מה לעשות! אשמח לקבל עצה. תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קוצר נשימה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    15/03/2009

תסמינים יכולים להתאים לאסתמה אך לא ניתן לקבוע אבחנה כרונית ללא הוכחות. רצוי להגיע ליעוץ רופא ריאות לצורך הערכה קלינית והחלטה האם יש צורך בבירור נוסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך!

הילה
    15/03/2009

שלום, תודה רבה על תגובתך. איזה הוכחות אמורות להיות..? ז"א, מאיזה בדיקות, חוץ מתפקודי ריאות שאני כבר לא בונה עליהם.. אני בסך הכל רוצה להצליח לנשום כמו בן אדם נורמלי. קשה לי וזה מפריע לי במשך היום. קשה לי ללמוד למבחנים או להתרכז כשאני עושה אותם. אנשים סביבי מעירים לי שאני משתעלת כל הזמן ואני כבר כמעט שלושה חודשים במצב הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו