הישנות פנאומוטורקס ספונ' לאחר ניתוח

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• הישנות פנאומוטורקס ספונ' לאחר ניתוח
    דניאל
    15/03/2009

שלום רב! הנני בן 26, בריא בד"כ. - לפני כשנה וקצת היה לי אירוע פנאומוטורקס ספונטני בריאה ימין, וטופלתי עם נקז. - לפני כחודש וחצי חזר פנאומוטורקס ספונטני באותה הריאה, ועברתי ניתוח תורוסקופי בו בוצע pleurodysis עם גירוי מכאני, אך לא נמצאו בולות. - כעת, חודש וחצי לאחר הניתוח, חזר לי הפנאומוטורקס *בפעם השלישית* לאותה הריאה. ההדבקה מתחת לריאה לא הייתה טובה מספיק ונוצר פנאומוטורקס קטן מתחת לריאה, אך ללא קריסה של הריאה (הודות לניתוח שעברתי). מצבי אינו חמור, משמע - שוחררתי הביתה ואבדק שנית בהמשך השבוע. רציתי לדעת מה דרך הפעולה המומלצת במצב כזה? 1. המתנה של כשבועיים שלושה עד שהאוויר יספג בגוף, ואז לקוות להצטלקות והידבקות טבעית באותו האיזור. - או - 2. הכנסה של נקז אמצעי קטן תחת CT, ואז ניתן לשקול הדבקה כימית של האיזור עם טלק או אנטביוטיקה. בהקשר זה חשוב לי מאוד לדעת האם יש תופעות לוואי ארוכות טווח לשימוש בטלק (כאבים לאחר חודשים\שנים, מגבלות בפעילות גופנית וכו'). העדיפות העליונה מבחינתי כרגע היא למנוע הישנות חוזרת של הפנאומוטורקס. לתשובתכם אודה, דניאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    17/03/2009

חזרת חזה אויר אחרי הדבקה כירורגית הינו דבר נדיר וטיפול הינו אישי לפי מקרה פרטני. עדיף להמנע מפעולה כירורגית חוזרת אך החלטה צריכה להתקבל בהערכה של ממצאים רדיולוגיים. ממליץ להתיעץ עם אותו כירורג שעשה ניתוח עם פלאורודזיס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו