שיעול טורדני

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שיעול טורדני
    דפנה
    19/03/2009

לרופאים שלום! אני בת 26. בכל חורף (רק בחורף ובעונות מעבר) ב5 שנים האחרונות אני סובלת מ"היתקרריות" שמתבטאות בכאבים בחזה( ממש בריאות) ושיעול בלתי פוסק וטורדני שכואב ומתמשך כך שאני "מנוטרלת" ואפילו לא יכולה ללכת לעבודה. השיעול עובר לאחר נטילת "קודיביס" (בהוראת רופא) לאחר כ5-6 ימים. אך חוזר על עצמו כ4 פעמים בחורף, יש פעמים שנאמר לי שהתקף השיעול הינו ברונכיט ויש פעמים שאמרו לי שזו אלרגיה,לפני שנה נשלחתי לצילום חזה שיצא תקין. לאחרונה החלה להופיעה לי ליחה צהובה (בעיקר בבוקר) יש לציין שאני מעשנת מזה כ8 שנים עד לפני שלוש שנים קופסא ליום ובשלוש שנים האחרונות כ8 סיגריות בודדות ליום. שאלותי הן: 1. האם ייתכן שאלו תסמינים לCOPD? 2. ידוע לי שCOPD לא מתפתח בגיל צעיר אלא לאחר גיל 40 ובעישון "כבד" במשך שנים האם אני טועה? 3. אני מעונינת להפסיק לעשן, ניסתי לבד בכוחות עצמי וזה מאוד קשה ו"נשברתי" די מהר איך ניתן להיתגבר על ההרגל המגונה הזה? 4. מה עליי לעשות על מנת שהשיעול לא יתקוף? ומה זה יכול להיות? אודה לכם אם תענו לשאלותיי חסוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול טורדני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול טורדני

ד''ר שבתאי ורסנו
    22/03/2009

שלום,
    אכן לא סביר כי את כבר סובלת מ COPD בשל גילך הצעיר (אם כי יש אנשים פגם תורשתי המפחית את רמת האנזים אנטיפרוטאינז 1 וחושף אותם להתפתחות COPD בגיל צעיר). כמעשנת סביר יותר כי מדובר בזיהומים (מעשנים נוטים ליותר זהומים בדרכי הנשימה) או שקיים אצלך רקע אסתמטי סמוי או כזה המתבטא רק בשיעול ללא קוצר נשימה ועישון מחמיר אותו. לשעול חוזר ישנן עוד סיבות שיש צורך לבררן בבדיקה גופנית, תפקודי ריאה ובחינת הסיפור המדוקדק של התלונות. ניתן כיום להפסיק לעשן בעזרת תרופות הבולמות את השפעת הניקוטין על המוח (למשל צ'אמפיקס) אך לפני תחילת טיפול יש צורך בקבלת החלטה ברורה על הרצון להיגמל. אני מציע לך לבקש הפנייה לרופא ריאה עקב התלונות החוזרות שלא באו עד היום לפתרונן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו