ירידת פרופיל צבאי לאחר טגר מטכולין

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• ירידת פרופיל צבאי לאחר טגר מטכולין
    זיו
    26/03/2009

למנהלי הפורום שלום

הינני מועמד לשירות צבאי בצה"ל כעת ובילדותי סבלתי מקוצר נשימה קל שמעולם לא אובחן רשמית כאסטמה.

לפני זמן מה נשלחתי לבצע בדיקות בכדי לראות אם אני עדיין סובל מתסמינים אלו או אחרים של אסטמה.

יש לציין שכל חיי אני פעיל ספורטיבית ואף באופן מאומץ (ריצות, שחיות, הרמת משקולות).

לאחר בדיקת מאמץ שבה נאמר לי כי זהו לא המקור לאסטמה שכביכול יש לי נשלחתי לבדיקת אלרגיות
    בכדי לראות האם יש תגובה כלשהי לטגרים שונים. גם בבדיקה זו נתגלה כי אין דבר.

הבדיקה האחרונה אליה נשלחתי הינה בדיקת טגר מטכולין. בבדיקה זו שאפתי את החומר מטכולין ואובחן כי יש ירידה בתפקוד הריאה של מתחת ל20 אחוזים.

ברצוני לדעת על מה הדבר מצביע, האם יש בכך כי אני סובל מאסטמה ועל כן לא יכול לשרת בתפקיד קרבי בשרותי הצבאי או שהבדיקה רק מצביעה על תגובתיות מסויימת של הריאות ומקורה אינו ידוע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידת פרופיל צבאי לאחר טגר מטכולין

ד''ר שבתאי ורסנו
    31/03/2009

שלום,
    בדיקה חיובית של תגר מטאכולין לכשעצמה אינה הוכחה לאסתמה. להגדרת אסתמה יש צורך בקליניקה (תלונות מחשידות) וגם תגר חיובי. בכ 10% מהאוכלוסיה יתכן תגר חיובי ללא אסתמה למשל או באנשים עם נזלת אלרגית יתכן תגר חיובי גם ללא שיסבלו מאסתמה.
    לגבי הצבא הוראותיו מחמירות במיוחד ויתכן והוא ישתמש בממצא בכדי להוריד פרופיל. אתה יכול לערער במידת הצורך בטענות שהזכרתי למעלה. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו