מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ירידת פרופיל צבאי לאחר טגר מטכוליןזיו26/03/2009
למנהלי הפורום שלום
הינני מועמד לשירות צבאי בצה"ל כעת ובילדותי סבלתי מקוצר נשימה קל שמעולם לא אובחן רשמית כאסטמה.
לפני זמן מה נשלחתי לבצע בדיקות בכדי לראות אם אני עדיין סובל מתסמינים אלו או אחרים של אסטמה.
יש לציין שכל חיי אני פעיל ספורטיבית ואף באופן מאומץ (ריצות, שחיות, הרמת משקולות).
לאחר בדיקת מאמץ שבה נאמר לי כי זהו לא המקור לאסטמה שכביכול יש לי נשלחתי לבדיקת אלרגיות
בכדי לראות האם יש תגובה כלשהי לטגרים שונים. גם בבדיקה זו נתגלה כי אין דבר.
הבדיקה האחרונה אליה נשלחתי הינה בדיקת טגר מטכולין. בבדיקה זו שאפתי את החומר מטכולין ואובחן כי יש ירידה בתפקוד הריאה של מתחת ל20 אחוזים.
ברצוני לדעת על מה הדבר מצביע, האם יש בכך כי אני סובל מאסטמה ועל כן לא יכול לשרת בתפקיד קרבי בשרותי הצבאי או שהבדיקה רק מצביעה על תגובתיות מסויימת של הריאות ומקורה אינו ידוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ירידת פרופיל צבאי לאחר טגר מטכולין
ד''ר שבתאי ורסנו31/03/2009שלום,
בדיקה חיובית של תגר מטאכולין לכשעצמה אינה הוכחה לאסתמה. להגדרת אסתמה יש צורך בקליניקה (תלונות מחשידות) וגם תגר חיובי. בכ 10% מהאוכלוסיה יתכן תגר חיובי ללא אסתמה למשל או באנשים עם נזלת אלרגית יתכן תגר חיובי גם ללא שיסבלו מאסתמה.
לגבי הצבא הוראותיו מחמירות במיוחד ויתכן והוא ישתמש בממצא בכדי להוריד פרופיל. אתה יכול לערער במידת הצורך בטענות שהזכרתי למעלה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)