מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סימביקורטגלית09/08/2007
ד"ר שלום רב!
אני מטופלת בסימביקורט on off בסביבות שנתיים לאחר שרופא המשפחה שלי המליץ לי להשתמש אך ורק בתרופה זו למניעה ושיפור קוצר נשימה.
אני לא משתמשת במינון גבוה, לאחרונה שאיפה אחת ביום בבוקר. (וכמובן שוטפת את הפה אח"כ)
שאלתי היא- האם יש סיכוי שתרופה זו מאחר ויש בה סטרואידים תגרום לאטרופיה כלשהי של הסימפונות או הריאות?
אם כן אפסיק מייד ועבור לפליקסוטייד מצידי, או כל תרופה אחרת ללא סטרואידים.
אשמח לשמוע את דעתך בנושא,
סופ"ש נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סימביקורט
ד''ר שבתאי ורסנו19/08/2007גלית שלום,
משאפי סטרואידים לריאות לא גורמים לאטרופיה של דרכי הנשימה. במידה וקיים צורך רפואי, על פי קריטריונים של חומרת אסתמה המקובלים בכל העולם, ניתן לתיתם כל השנה במשך שנים, תוך מעקב.
פליקסוטייד גם הוא תכשיר סטרואידי.
עלייך לבדוק עם רופאך האם עלייך לקבל את הטיפול כל השנה, או רק בעונות המעבר וכו' וכמו כן לבצע תיפקודי ריאות תקופתיים, לפחות כל 6 חודשים.
בברכה,
ד"ר שבתאי רסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)