חולה הרבה פעמים עם קוצר נשימה ברקע

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• חולה הרבה פעמים עם קוצר נשימה ברקע
    yael
    04/04/2009

שלום
    אני בת 30, לאחר כחודש וחצי של קוצר נשימה על בסיס יומי, אובחנתי אצל רופא ריאות שיש לי אסטמה שמחמירה בזמן מאמץ. בחודשיים האחרונים היו לי לפחות בין 3 ל-5 מקרי מחלה שאובחנו ע"י רופאת משפחה כוירוס. כרגע אני שוב חולה, יש לי שיעול קשה עם רפלקס הקאה, ואני מקיאה ליחה בלבד.
    כאב ראש גם, כאבים בגוף וכו.
    האם יש קשר בין האסטמה לבין העובדה שאני חולה הרבה בשבועות האחרונים?
    לפני כן אף פעם כמעט ולא הייתי חולה. תמיד בריאה.

תודה מראש על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולה הרבה פעמים עם קוצר נשימה ברקע

ד''ר שבתאי ורסנו
    05/04/2009

שלום,
    לא פעם התקפי אסתמה מאובחנים בטעות כזהום בדרכי הנשימה וגם להפך. מאידך אסתמה עלולה להחמיר כהתקף בנוכחות זיהום וירלי. עלייך להסתמך על הרושם הקליני של רופא הריאות שלך. אני מקווה שאבלנת האסתמה שלך הסתמכה על תפקודי ריאה אופיינייים (שנעשו שלא בתחום 6-8 שבועות מזהום וירלי).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה -FEV1-31%?

מירי
    05/04/2009

האבחנה נעשתה בזמן שאני חולה. אבל קוצר הנשימה התחיל לפני כחודש וחצי עוד כשהייתי בריאה.
    האבחנה היתה:
    לאחר ונטולין- ספירומטריה-במנוחה - בגבול התקין, לאחר מאמץ ירידה ניכרת של FEV1-31%
    שיפור ניכר לאחר ונטולין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה -FEV1-31%?

ד''ר שבתאי ורסנו
    07/04/2009

שלום,
    כאמור תפקודי ריחאה צריכים להתבצע, לשם אבחנה מדוייקת, 6-8 שבועות לאחר זהום וירלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו