מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התוויות נגד לתגר מטכוליןמירי08/04/2009
שלום רב דוקטור.
בקרוב עליי לעבור מבחן תגר מטכולין. יש לי מספר שאלות, ואני מאוד מבקשת את התייחסותך:
1.האם קיימים מקרים, ו/או מחלות מסויימות, בהם קיימת התוויית נגד לביצוע הבדיקה? במידה וכן, מה הם?..
2.בהמשך להנ"ל, האם נטילת תרופות מסויימות (כרוניות), גם היא עלולה להוות התוויית נגד לביצוע המבחן? האם תוכל לפרט את שמות התרופות, איתן צריך לנהוג במשנה זהירות בעת ביצוע הבדיקה??
3.מה הן התופעות, המופיעות במהלך ביצוע הבדיקה, והאם היא כרוכה בסיכון כלשהוא של המצב הנשימתי, או חלילה עלולה לגרום להפסקת נשימה? או הפרעה אחרת כלשהיא? והאם מצבים אלה הפיכים? מה הם באמת הסיכונים?..
ברצוני לציין שבעברי היה לי סרטן שד, אני מקבלת לפחות 15 תרופות ביום, לפני חודש וחצי אובחנה סינוסיטיס שטופלה שבועיים באוגמנטין, הנזלת והשיעול נמשכים עד עכשיו. רופאת ריאות הפנתה אותי לביצוע הבדיקה.יש לי תור גם למרפאת אלרגיה.
יש לציין שסרוטייד דיסק ממש עוזר לי, אך עדיין יש לי התקפים של שיעול טורדני ונזלת.
מה דעתך?
אודה לתשובתך,
בברכת חג אביב שמח וכשר
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין12/04/2009חשוב לציין שמבצעים תגר מטאכולין בדרך כלל בחשד לאסתמה אך הנוכחות תפקודי ריאות תקינים או כמעט תקינים.
1. התוויות נגד ביצוע תגר מטאכולין הם: הריון, תקופת הנקה, התקף לב בשלב חריף, יתר לחץ דם קיצוני בלתי מאוזן או הפרעות קצב לב לא מאוזנות ופעילות נכון לזמן הבדיקה.
2. תגר מטאכולין אינו יכול להפריעה לתרופות אחרות. תקופה קצרה (מספר ימים עד שבועיים) לפני הבדיקה מומלץ לא להשתמש בתרופות לאסתמה עם השפעה לטווח זמן ארוך (מרחיבי סימפונות, סינגולירי, טאופילין, סטרואידים) כדי לעלות אמינות הבדיקה ולא בגלל חשש לתופעות לוואי שליליות. מאותה סיבה אין לשתות קפה או תה או להשתמש בונטולין ביום הבדיקה.
3. במידה ולנבדק ישנה אסתמה, הוא יכול להגיב כהתקף אסתמה חד בזמן הטסט. זאת תופעה שלילית המשמעותית קשורה לתגר מטאכולין. לאור זה בדיקות הנ"ל מבצעים במעבדות עם השגחת רופא ריאות וציוד מתאים לטיפול בהתקף אסתמה. תגושה אלרגית למטאכולין הינה נדירה
בסה"כ תגר מטאכולין נחשבת כבדיקה אמינה ובטוחה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור סטרובין!!
מירי13/04/2009עכשיו הרגעת אותי. :)
אני מבינה שגם את הסרטייד אאלץ להפסיק,
ואין לי מושג איך אסתדר בלעדיו,
בכל מקרה..מודה לך מקרב לב,
ומאחלת לך חג שמח ומהנה!
בברכה מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)