אסטמה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסטמה
    אסי אושר
    17/04/2009

שלום ותודה מראש.

אז ככה , בסביבות גיל 12 חליתי בדלקת ריאות שנמשכה בערך כחודש ובאותה תקופה בדיוק גם התחלתי לעשן נרגילה ככה עם החברים בכיף.

אחרי שעברה הדלקת ריאות , כבר לא הייתי אותו בן אדם או יותר נכון לא נשמתי אותו דבר...

אז הלכתי לקופת חולים והמליצו לי לנסות מכשיר אינהלציה כדי לראות אם זה מקל לי. ואכן הקל לי. ומאז הייתי בא לקופת חולים פעם בשבועיים לעשות שם אינהלציה , עד שבסוף זה הפך לקבוע כמעט פעם בשבוע , אז קניתי אחד לבית.

מגיל 12 וחצי בערך עד לאמזמן (17 וחצי) אני על מכשיר אינהלציה ולאחרונה (18) קניתי סוף סוף משאף שהרבה יותר קל לי ומועיל ופשוט.

עכשיו למה אני מספר את כל זה? מגיל 12 עד גיל 18 המשכתי לעשן נרגילה בתדירות מטורפת ושאני אומר מטורפת אני מתכוון לזה (כמעט 5-6 גחלים ביום)

רציתי לדעת האם האסטמה החמירה מכיוון שעשינתי נרגילה כמו משןוגע?? כיום אני עדיין מעשן נרגילה והמצב כבר מחמיר אני זקוק למשאף פעמיים עד שלוש ביום........

מה לעשות? עד כמה הנרגילה משפיעה והאם יכולה לגרום נזק תמידי??? אני לא מצליח להפסיק לעשן זה פשוט ממכר וזה הכיף היחיד שלי בחיים.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד שאלה...

אסי אושר
    17/04/2009

האם אני צריך להודיע לצבא על הדרדרות במצבי? הפרופיל שלי הוא 72 על פי 'בדיקה' שעשו לי בתל השומר
    ממש בדיקה מחופפת... אני בוקשי עולה 3 קומות במדרגות לבית והם קבועים לו 72... איז הטיפשות
    צריך להודיע? אני רוצה פרופיל 64 בכל מקרה
    האם יורידו לי ל64?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה...

ד''ר שבתאי ורסנו
    19/04/2009

עשה כנ,ל ואם הממצאים ומכתב הרופא עדכן את הצבא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    19/04/2009

הי,
    מה שאתה מספר לי הוא חמוןר מאד בעיני. ראשית לא ברור לי האם ביצעת אי פעם תפקודי ריאה כדי לאבחן את מחלתך. תפקוד ריאה הוא תנאי הכרחי לאבחנת אסתמה ולמעקב אחר תוצאות הטיפול !
    שנית אתה משתמש בונטולין בתדירות גבוהה דבר שמסכן אותך ושלישית אתה מעשן נרגילה שהיא בוודאי סיבה טובה להחמרה !
    עליך לבקש הפניה לרופא ריאות כולל ביצוע תפקודי ריאה. במידה ותאובחן כאסתמטי תצטרך לקבל משאף לטיפול מונע (לא ונטולין). חד משמעית עלייך להפסיק לעשן נרגילה או סיגריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו