שוב אני חח עוד שאלה...

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שוב אני חח עוד שאלה...
    אסי אושר
    20/04/2009

קודם כל תודה שעניתם לי על השאלות הקודמות

אז ככה שמעו

אני לא יודע מה קורה כאן בארץ הזאת אבל יש לי מגיל 12 אסטמה והייתי על אינהלציה עד גיל 17 וחצי
    לפני חודש באתי לרופאת משפחה שלי וביקשתי משאף.......
    עכשיו תראו. עשיתי בגיל 14 וחצי בערך תפקוד ריאות בבית חולים השרון בפתח תקווה וקבעו שאכן יש לי אסטמה. לאחר מכן בגיל 17 עשיתי עוד טיפול כזה הפעם בצו ראשון בתל השומר והורידו לי על זה פרופיל ל72.
    אז איך זה שביקשתי מהרופאה משאף. היא אמרה לי תעשה איתו חודשיים ואם המצב ישאר אותו דבר תחזור לקבל טיפול מונע??
    יעני אני סובל מאסטמה כבר 6 שנים! ועוד לא הבינו את זה?? הייתי צריך לקבל טיפול מונע מזמן. אני לא מבין את הרופאים כאן באמת שלא. נראה לי שהרופאת משפחה שלי חושבת שרק עכשיו נהיה לי אסטמה! למרות שהייתי אצלה אלף פעם והיא נתנה לי טיפולי אינהלציה. בקיצור מה לעשות? הצבא גם טעה שנתן לי 72 ולא 64 וגם הרופאה טעתה שנתנה לי משאף וריטלין או איך שלא קוראים לזה ולא נתנה לי משאף לטיפול מונע.

דבר שני.. אם אפשר קצת הסבר על הטיפול המונע? מה זה עושה ולכמה זמן??

ודבר שלישי ואחרון הכי חשוב... אני שואף מהמשאף בתדירות גבוהה יחסית בערך 3-4 פעמים ביום.
    אני חושב שהנרגילה עשתה לי יותר מדי נזק. מה עושים בקיצור מה אתם ממליצים לי לעשות? אני כבר בקושי נושם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שוב אני חח עוד שאלה...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שוב אני חח עוד שאלה...

ד''ר שבתאי ורסנו
    21/04/2009

שלום,
    כאמור אתה צריך לבצע תפקודי ריאה חוזרים כחלק מהערכת הבעייה וקרוב לודאי לקבל טיפול מונע במשאף המכיל גם סטרואיד שמדכא את המרכיב הדלקתי באסתמה וגם מרחיב סימפונות הפועל 12 שעות (משאף משולב). טיפול כזה, במידה וצריך, ניתן לקחת כל החיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו