טיפול באסטמה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• טיפול באסטמה
    ronen
    25/04/2009

אני חולה באסטמה מגיל אפס אני היום בן 31 . אני לוקח סרטייד פעם ביום ויש לי מספר שאלות
    1. יש לי הרושם שמאז שאני נוטל את התרופה אני יותר תלוי בה מאשר בעבר כלומר יותר התקפים אם אני לא משתמש מאשר לפני השימוש בתרופה שהייתי סובל רק בעונות מעבר . האם זה הגיוני ?
    2. יש לי חבר שהלך לטיפול הומופטי והשתחרר מהמחלה אתם ממליצים ?
    3. האם זה בסדר לקחת סרטייד כל יום ללא הפסקה או שמומלץ להחליף או להפסיק עם התרופה ?
    תודה מראש על התייחסותכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באסטמה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    26/04/2009

סרטייד הינו משאף משולב מכיל סטרואיד נשאף ומרחיב סימפונות ארוך טווח, הוא אחד התרופות לאסתמה הניתן כטיפול קבוע. לא ידוע על "תלות" מהתרופה, סיבת התקפים חוזרים בזמן הפסקת הטיפול היא בגלל העדר הגנה תרופתית ולא בגלל שתרופות מגבירות חומרת האסתמה. לא מומלץ להפסיק טיפול או לשנות אותו בלי התיעצות עם רופא המטפל.
    לגבי טיפולים אחרים (כולל הומאופטיה): חומר מדעי אינו מספק בנוגע ליעילות טיפול לחולי אסתמה אך דבר אינו שולל יעילות טיפולים במקרה פרטני. נכון לממצאים במדע היום : אין המלצה להשתמש בטיפולים האלה. לגבי מקרה שלך ניתן להתיעץ באתר של טיפולים לא קונבנציונאליים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו