פענות CT

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• פענות CT
    מאיה
    07/05/2009

שלוםרב,

מזה כ-4 שנים אני סובלת משיעול יבש טורדני וממושך אשר לא פוסק, גם ע"י טיפול תרופתי מוכר ומקובל.

לפני כשנתים עשיתי HRCT ונמצא בו כי יש לי ברונכואקטזיות קטנות. מעולם לא עישנתי.
    במקביל עשיתי בדיקות אלרגיה והתגלה כי אניאלרגית לאבק ולנוצות.

השבוע עשיתי שוב CT ריאות וסינוסים, ללא הזרקת חומר ניגודי.

בסינוסים הכל תקין. בריאות היו ממצאים כדלקמן:

"הודגמו פסים פיברוטיים עדינים בפסגת הריאה מימין ב-RLL וב-RML. ללא עדות לברונכואקטזיות, ללא תסנין או תהיך מוקדי".

מה זה אומר? ממה זה בא? האם יתכן שברונכואקטזיות פתאום נעלמו? האם זה מעיד על מכשיר הבדיקה ו/או הבודק????

התור לי לרופא רק עוד חודש וחצי - האם להקדים?

בתודה מראש,

מאיההמשתעלת המיואשת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענות CT

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי להוסיף משהו...

מאיה
    07/05/2009

לפני כשנתיים לערך עשיתי גם תגר מטכולין והתשובה היתה שלילית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    09/05/2009

ברונכיאקטזיות אינן יכולות להעלם, קיימות רק שתי אפשרויות: לא התייחסו נכון בCT הקודם- גם אז לא היו ברונכיאקטזיות, או שלא ראו טוב בCT חזה עכשוי- ואכן יש. הפטרון הטוב ביותר כאן: השוואת צילומי CT בעיני רדיולוג אחד.
    ברונכיאקטזיות הינו מצב כרוני, ללא קשר לעישון, ז יכול לגרום לשיעול כרוני, אך בנוסף לכך- ישנן סיבות רבות אחרות לשיעול ממושך.
    ממצאים שתוארו בCT חזה אחרון אינם דורשים בירור דחוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו