SLE,CVA,APLA,אחרי אישפוז

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• SLE,CVA,APLA,אחרי אישפוז
    אני
    19/05/2009

שלום רב,,
    אני חולת לופוס, APLA,לפני 7 חודשים עברתי CVA עקב חסימה,אני נוטלת קומדין, שלצערי לא מצליח להתאזן כראוי.
    לפני 3 שבועות היו לי כאבים עזים בבית החזה, כמו כן התחילה צרידות וקושי בנשימה. במיוחד במאמץ. ערכו לי א.ק.ג. שיצא תקין. ב.דם היו תקינות האבחנה ע"פי קליניקה היתה דלקת בקרום הריאה .
    שבוע שעבר אושפזתי עקב כחלון ב3 אצבעות ביד. הדופלר זרימה תקינה בעורקי שורש כף היד. האבחנה היתה ואסקוליטיס או מיקרוטרומבוזיס. ביום 3 לאישפוז הכאב בבית החזה חזר כמו כן שיעול יבש מאוד, קושי בנשימה וצרידות, במיוחד במאמץ.בדיקות דם תקינות. נאמר שהנשימה ברונכיאלית ללא ציפצופים. עקב כך נערך לי CTA חזה שלא הדגים פגמי מילוי, פרט להצללות דפנדטיות עדינות בבסיסים. נכתב במכתב שיחרור שיתכן שמדובר במחלה אינספירטורית אינטרקורנטית. אין לשלול התפתחות תסחיף ריאתי. והומלץ על D-DIMER ואם חיובי CTA .
    אשמח אם תאיר את עיני לשאלות:
    1.מחלה אינספירטורית אינטרקורנטית, מה המשמעות? יש קשר ללופוס? איך מאבחנים אותה?
    2.הצללות דפנדטיות מה המשמעות?
    3.D-DIMER ..האם יתכן שיתפתח משהו בהמשך מעבר למה שלא נראה ב- CTA שנערך באישפוז?
    4.האם בדיקת דם זו ספציפית לריאות? והאם הקומדין מהווה קושי לקיומה?
    5. היית ממליץ על תפקודי ריאה?
    המון תודה וסליחה על האורך
    אני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    SLE,CVA,APLA,אחרי אישפוז

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובת D-DIMER מהיום 0.38 נורמה-0.50

אני
    20/05/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SLE,CVA,APLA,אחרי אישפוז

ד''ר שבתאי ורסנו
    20/05/2009

שלום,
    מחלה אינספ.. אינטקורנטית הכוונה לזהום חולף
    הצללות דפנדנטיות הכוונה להצללות בחלקים הנמוכים של הריאות
    D-Dןצקר אינו ספציפי לריאות ואינו אבחנתי לתסחיף ריאתי, קומדין לא צריך להפריע לבדיקה.
    אם CTA ריאתי שבוצע היה בפרוטוקול לתסחיף ריאתי איני רואה סיבה לחזור עליו אלא אם היה חשד לאירוע חדש
    תפקודי ריאה כדאי לעשות לאחר התייצבות המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה לך...ערב טוב

אני
    20/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו