מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- SLE,CVA,APLA,אחרי אישפוזאני19/05/2009
שלום רב,,
אני חולת לופוס, APLA,לפני 7 חודשים עברתי CVA עקב חסימה,אני נוטלת קומדין, שלצערי לא מצליח להתאזן כראוי.
לפני 3 שבועות היו לי כאבים עזים בבית החזה, כמו כן התחילה צרידות וקושי בנשימה. במיוחד במאמץ. ערכו לי א.ק.ג. שיצא תקין. ב.דם היו תקינות האבחנה ע"פי קליניקה היתה דלקת בקרום הריאה .
שבוע שעבר אושפזתי עקב כחלון ב3 אצבעות ביד. הדופלר זרימה תקינה בעורקי שורש כף היד. האבחנה היתה ואסקוליטיס או מיקרוטרומבוזיס. ביום 3 לאישפוז הכאב בבית החזה חזר כמו כן שיעול יבש מאוד, קושי בנשימה וצרידות, במיוחד במאמץ.בדיקות דם תקינות. נאמר שהנשימה ברונכיאלית ללא ציפצופים. עקב כך נערך לי CTA חזה שלא הדגים פגמי מילוי, פרט להצללות דפנדטיות עדינות בבסיסים. נכתב במכתב שיחרור שיתכן שמדובר במחלה אינספירטורית אינטרקורנטית. אין לשלול התפתחות תסחיף ריאתי. והומלץ על D-DIMER ואם חיובי CTA .
אשמח אם תאיר את עיני לשאלות:
1.מחלה אינספירטורית אינטרקורנטית, מה המשמעות? יש קשר ללופוס? איך מאבחנים אותה?
2.הצללות דפנדטיות מה המשמעות?
3.D-DIMER ..האם יתכן שיתפתח משהו בהמשך מעבר למה שלא נראה ב- CTA שנערך באישפוז?
4.האם בדיקת דם זו ספציפית לריאות? והאם הקומדין מהווה קושי לקיומה?
5. היית ממליץ על תפקודי ריאה?
המון תודה וסליחה על האורך
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת D-DIMER מהיום 0.38 נורמה-0.50
אני20/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
SLE,CVA,APLA,אחרי אישפוז
ד''ר שבתאי ורסנו20/05/2009שלום,
מחלה אינספ.. אינטקורנטית הכוונה לזהום חולף
הצללות דפנדנטיות הכוונה להצללות בחלקים הנמוכים של הריאות
D-Dןצקר אינו ספציפי לריאות ואינו אבחנתי לתסחיף ריאתי, קומדין לא צריך להפריע לבדיקה.
אם CTA ריאתי שבוצע היה בפרוטוקול לתסחיף ריאתי איני רואה סיבה לחזור עליו אלא אם היה חשד לאירוע חדש
תפקודי ריאה כדאי לעשות לאחר התייצבות המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה לך...ערב טוב
אני20/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)