פיספסת אותי

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• פיספסת אותי
    מיטל
    20/08/2007

שלום רב,
    לפני כחודשים מצאו אצל בעלי שחפת פעילה בריאות. הוא מקבל טיפול תרופתי לחצי שנה. לאחר שגילו אצלו את השחפת עשיתי את בדיקת המנטו ויצא שלילי. לבקשת המלש"ח עשיתי שוב לאחר שבוע ושוב יצא שלילי. נאמר לי שאצטרך לעשות שוב לאחר שלושה חודשים מבדיקת המנטו הראשונה זאת אומרת עוד חודש. אני בשבוע 5 להריון ומאוד חוששת. במלש"ח נאמר שכל עוד אני לא נדבקתי הכל בסדר.
    שאלתי היא האם יש אפשרות ליטול איזוניאזיד בהריון?מה ההשלכות של כדור זה? ואם חלילה נדבקתי , אצטרך לעשות הפלה? בעלי נוטל 4 סוגים של אנטיביוטיקה (12 כדורים ביום) וברור לי שזה אסור לקחת בהריון.
    רב תודות ושבוע מלא בבשורות טובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיספסת אותי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחפת והריון

ד''ר שבתאי ורסנו
    21/08/2007

דנה שלום,
    לגבי איזוניאזיד בהריון אין מספיק אינפורמציה לגבי בטיחות וההמלצה היא לטפל רק באותם מקרים שיש מחלה , כולמר שחפת פעילה. במקרה שלך אין עדות לשחפת פעילה והשאלה היא האם נדבקת בחיידק (הדבקות אינה מחלה !!). חכי עד למנטו הבא ובמידה ותמצאי חיובית, כלומר נדבקת, יהיה צורך לשקול טיפול מונע כעת לעומת דחייתו עד לאחר הלידה. איזוניאזיד עובר בחלב בהנקה.
    שוב, במידה והמנטו הבא יהיה חיובי תצטרכי להתייעץ עם מרפאת טיפול בשחפת של משרד הבריאות (מלש"ח) לגבי טיפול מונע.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו