תסמונט תמט

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• תסמונט תמט
    muaalight
    21/06/2009

לאחר 3 שבועות של טיפול אנטיביוטי חזק שעזר להעביר דלקת ריאות אלימה ומשמעותית שהייתה לי. אובחנתי גם כסובל מתסמונת תמט , ולנושא זה האנטיביוטיקה לא עזרה.

רופא הריאות שלי המליץ על תהליך ברונכוסקופיה שבו הוא אמור לדבריו לשטוף לי את הריאות ולשחרר חסימה שכנראה וקיימת באחד החדרים המובילים אוויר בריאה השמאלית.

אני ממש לא מעוניין לעבור את ההליך הזה.
    מה האפשרויות שלי ? מה הסיכונים ( ההשלכות ) של המשך הסמונת.

אני רוצה לצרף עוד מספר נתונים : בסה"כ התפקוד שלי ברמה גבוהה , לאחר 8 שנים הפסקתי לעשן מזה כחודשיים ולמעשה הנשימות שלי טובות מאוד , חוץ מכאבים בצד השמאלי התחתון ( שבו יש את התמט ) בזמן נשימות ארוכות. ברגע שאני עושה ספורט , שחייה , יוגה וכדומה , הרגשתי משתפרת ואינימרגיש כלל כאבים.

מבקש לדעת מה ההשלכות של אי טיפול בתסמונת ?
    מבקש לקבל דרכים נוספות לפתרו הבעיה חוץ מהליכים פולשניים למיניהם ?

לבסוף אני רוצה לדעת , אם אני מחליט לעבור את ה.הליך , האם הוא חייב להיות תחת הרדמה מלאה , לפי מה שהרופא שלי אומר התשובה היא כן , אך אני לא מוכן לזה , אז האם יש אפשויות להרדמה מקומית , טשטוש וכדומה ? לפי מ ה שקראתי באינטרנט התשובה היא כן

מחכה לתשובה,
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמונט תמט

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    24/06/2009

תמט חלקית של ריאה אחרי תהליך דלקתי אינו דבר נדיר. ברונכוסקופיה גמישה היא בדיקת הבחירה לבחון במה מדובר , בדיקה נעשת תחת הרדמה חלקית . סיכונים של בדיקה מינימליים ביותר אם כלל קיימים במקרה הזה. אין השלכות ארוכות טווח מהבדיקה.
    בדיקה תיתן תשובה ממה קיימת תמט ויתכן אפשר יהיה לטפל מקומית במצב הקיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו