מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטמה? מחלות ריאה? עזרה בבקשה..דנה23/06/2009
אני בת 26 בעלת עודף משקל, כושר גופני ירוד ומעשנת כבר עשר שנים (בין חצי קופסא לקופסא ביום). לפני כשנתיים התחלתי לסבול מקשיי נשימה וצפצופים בנשימה (שהופיעו אחת לחודש) בעיקר בזמן השינה. בזמן ההתקף הייתי לוקחת משאף ונטולין שעזר והקל משמעותית על ההתקף.
לפני כחודשיים המצב החמיר. התחלתי לסבול בתדירות גבוהה יותר מהתקפי שיעול, קוצר נשימה וצפצופים בנשימה, לחצים בחזה ותחושת מחנק. הונטולין חדל מלעזור, אך ההתקף היה נסבל איכשהו והיה עובר מבלי שום טיפול.
השבוע המצב הפך לגרוע מאוד. כבר שבוע שאני לא ישנה בלילות. אני לא מצליחה לנשום כראוי. יש לי קוצר נשימה חריף מאוד, צפצופים בנשימה, תחושת מחנק וכאבים בחזה. אני מרגישה שאני נלחמת כדי לנשום. לא מפסיקה להשתעל וכלום לא עוזר לי. ניסיתי אינהלציה, ונטולין. ולא עזר.
ההתקפים קורים גם במהלך היום, אבל בעיקר בלילה.
לאחר בדיקה של תפקודי ריאות לא מצאו אסטמה. רופאת המשפחה נתנה לי סימביקורט טורבוהלר והיום התחלתי בטיפול. בכל מקרה, אני לא יודעת מה לעשות. אני בדיכאון מוחלט ולא מצליחה לתפקד כראוי בחיי היום (לא ישנה, לא הולכת לעבודה). השאלה היא אם זאת לא אסטמה אז מה זה? מה עושים כדי לטפל? האם ייתכן שפיתחתי אלרגיה כלשהי? (אני נמצאת כרגע בדירת מעבר מלאה בקרטונים וכנראה גם אבק). האם יש קשר לעודף משקל? האם כושר גופני יעזור? אשמח לקבל כל ייעוץ. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין25/06/2009תאור תסמינים מחשיד מאוד לאסתמה. בדיקת תפקודי ריאות אינה שוללת את האסתמה , כזאת מחלה עם שינוים מגוונים בתפקודי ריאות במהלך היום והרבה פעמים בדיקה יוצאת תקינה גם בחוליי אסתמה בדרגה לא קלה.
מומלץ להגיע ליעוץ אצל רופא ריאות. יש להביא כל חומר רלוונטי (תפקודי ריאות, צילום חזה וכו"). המשך בירור וטיפול לפי שיקול דעתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)