מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיים בנשימה עמוקהרחלי21/07/2009
שלום רב,
בשבועות האחרונים (3) אני נתקפת בקושי של נשימות עמוקות. זה מופיע על בסיס יומי ובמהלך כל היום (ניסיתי לבדוק אולי קשור לתזונה או משהו אחר ולא מצאתי קשר). חשוב לי להדגיש כי עד לפני יומיים גם לא היה לי שום קושי להתאמן בחדר כושר (מתאמנת באופן קבוע במשך 3 פעמים בשבוע). בפעילות האחרונה גם לא היה קושי מלבד הצורך כל הזמן לקחת נשימות עמוקות. נתונים נוספים שאני יכולה לציין, אני מאוד עייפה בימים האחרונים (למרות שישנה בממוצע כ7 שעות בלילה), שרירי הצוואר וחגורת הכתפיים החלו לכאוב לי (יתכן מהניסיונות הרבים לפהק, לנשום עמוק).
אני בת 32 וללא היסטוריה של בעיות נשימה. יש לי היסטוריה עם בעיות בגרון (חיידק הסטרפטוקוקס בתקופות משתנות). אני די חסרת אונים, פעמים רבות זה יוצר אצלי פאניקה שאני לא מצליחה לנשום ואני ממש נלחצת מה שמקשה עוד יותר על הניסיונות לנשום.
אודה לאיזו הכוונה והמלצה לאיזה רופא עלי לפנות בעניין. אשמח גם להמלצה.
תודה רבה
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/07/2009קודם כל יש לפנות לרופא המשפחה לצורך בדיקה והתרשמות כללית. במידה ואין לזהות סיבה לקשיי הנשימה במפגש הראשון, מומלץ לבצע צילום חזה ותפקודי ריאות. עם הבדיקות האלה יש לפנות ליעוץ רופא ריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדומה למקרה שלי - הלוואי ויעבור לך
יוסי30/07/2009רחלי שלום,
לצערי, לאור נסיוני, אין הרופאים בעלי בשורה. כמוך, אני פעיל 3 פעמים בשבוע בחדר כושר ואני נחשב לבריא. לפני כ- 5 חודשים התחלתי לחוש - במנוחה ובאופן אקראי - בצורך בנשימות עמוקות (כאילו להשלים נשימה) וכן דקירותבחזה - במנוחה, באופן אקראי וללא קשר לעניין הנשימה - ובעיקר בצד שמאל. פניתי לרופא משפחה ועברתי בדיקה ומספר בדיקות אקג וגם עשיתי בדיקות דם ושתן (כל הממצאים שליליים). בעקבות זאת דרשתי ושעשיתי בדיקת אקג במאמץ, אקו-לב, ביקור אצל קרדיולוג, צילום ריאה וצילום עמוד שדרה מלא (כל הממצאים שליליים). אין לי כל בעייה בחדר כושר והבעייה היא במנוחה (ובעיקר כאשר דעתי לא מוסחת - למשל בזמן ישיבה בתאטרון בעיית הנשימה עשויה להחמיר).
נראה לי שנגזר עלי להתרגל למצבי החדש. גם אני ישן מספיק ובכל זאת מרגיש עייף.
בהצלחה,
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרת לי מאוד
טל28/11/2009גם לי לאחרונה התחילו להיווצר קשיי נשימה מוזרים כאלו, והייתה לי הרגשה שרופאים קונבציונלים לא ימצאו לי תרופה. כנראה ואלך לייעוץ או טיפול הוליסטי. כיוון שנראה לי שזה כמו מצב נפשי שמשפיע על צורך לנשום יותר כביכול. אני ממליץ לכם גם אם זה נישמע כאילו אני אומר שטויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
פיטר15/03/2011שלום
אני בן 36 ויש לי אותם סימטומים כמו שהיו לכם.
אני גם מנהל אורך חיים בריא וספורטיבי ויש לי אותו קושי בלנשום עמוק מדי פעם.
אני מתכוון ללכת לעשות בדיקות, אבל הייתי רוצה לדעת אם גיליתם משהו חדש, או הצלחתם לטפל בבעיה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת מאותה הבעיה
ליאור06/10/2016רואה שעברו כמה שנים מאז שכתבתם את הפוסט ורציתי לדעת אם עדיין אתם סובלים?
או אם זה עובר , בבקשה תגידו שזה עובר.
אני כבר 4 חודשים ככה בדיוק, מטופלת עם פסיכולגית ללא שינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון חלקי
יויו17/10/2016אני בן 65 וכבר לא זוכר מתי החלה הבעיה אצלי אני מודה שחשבתי שכך נושמים לכן גם לא ביקרתי אצל רופאים .לפעמים הייתי מתעורר בלילה בבהלה בהרגשת מחנק..למלא את הריאות באויר היה תענוג גדול ופעמים רבות הייתי מביא את עצמי למצב של פיהוק כי אז אולי הייתי מצליח למלא את הריאות.לפני מספר שנים נרשמתי לקאנטרי והתחלתי לשחות חלק מתרגילי השחיה היה הוצאת אויר מתחת למים ואז להוציא את הראש ולקחת אויר ,לא תמיד הצלחתי למלא את הריאות אבל לשמחתי עם התרגול הצלחתי במהלך היום והלילה יותר ויותר פעמים למלא את הריאות באויר. מקווה שעזרתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)