כאבים וקוצר נשימה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• כאבים וקוצר נשימה
    יותם
    21/07/2009

שלום רב,
    לפני כשנה וחצי היה לי פנמטורקס בצד ימין - אושפזתי למספר ימים ללא נקז וללא ניתוח רק עם טיפול בחמצן.
    מאז ולאחרונה בתדירות גבוהה יותר יש לי כאבים - מעין דקירות במקומות שונים בחזה, בצד, המלווים בקוצר נשימה.
    בדיקות דם תקינות, תפקודי הריאה תקינים, אקג תקין, צילומים תקינים, CT תקין וכן גם מיפוי עצמות תקין.
    אני מיואש, רופא המשפחה אמר שכל הבדיקות תקינות ושאני בריא אך עדין הכאבים משפיעים עלי ועל התפקוד שלי מאוד. האם תופעה זו שכיחה? האם יש בדיקה נוספת שלא עשיתי ? מה עושים במצב כזה? אני לא יכול "לחיות עם הכאב וקוצר הנשימה".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים וקוצר נשימה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    21/07/2009

חזה אויר (פנאומוטוראקס) ניתן לאיבחון ע"י צילום חזה רגיל. אחרי חזה אויר לפעמים יכולים להיות כאבי חזה לא ספציפיים. אין פטרונות אוניברסליים לזה. במידה ולא נעשתה בדיקה ויעוץ רופא ריאות , יש לעשות זאת (יש להגיע עם כל בדיקות רלוונטיות: CT , תפקודי ריאות). במקרים בהם אין סיבה ריאתית לכאבי חזה כאלה, ניתן לפנות ליעוץ אורטופדי/כירורגי בשל כאבים בדופן בית החזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל אחדד את השאלה

יותם
    21/07/2009

הופנתי לרופא ריאות עם הבדיקות, לא נמצא המקור לכאבים ולקוצר הנשימה.
    יש לציין כי הCT נעשה קרוב למקרה. עברה יותר משנה מאז הבדיקה. מה יכול להיות מקור הכאבים וקוצר הנשימה ? במידה ומקורם בדופן החזה ולא בריאה כיצד ניתן להסביר את קוצר הנשימה, התחושה היא כי אין לי מספיק אוויר.
    האם לדעתך יש מקום לCT נוסף?
    רופא המשפחה הציע לי לקחת כדורי קלונקס מדי פעם אבל ברור לי שמשהו לא בסדר ושהכאבים לא רק בראש שלי.
    תודה רבה על ההתייחסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    22/07/2009

תהליך פיזיולוגי של הנשימה הינו מורכב ולא חייבת להיות בעיה ריאתית או בכלל פטולוגיה (מחלה כלשהיא) כדי לחוש קשיי הנשימה . גם כאב ממקור בדופן בית החזה (שרירים, צלעות, עצבים) יכול להיות מתורגם במוח בתור תחושת "מחנק".
    בהקשר לבירור שנעשה יש טעם לחשוב על ביצוע בדיקה חוזרת של תפקודי ריאות . במידה וCT חזה היה תקין לפני שנה ותלונות לא השתנו, אין התוויה לחזור לCT חזה (בכל מקרה זה תלוי בהתרשמות של רופא בזמן בדיקה ויעוץ) .
    במקרים בהם לא מוצאים סיבה גופנית לתחושת קשיי הנשימה , טיפול מסוג שהוזכר יכול לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יותם
    22/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו