מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול בXOLAIRחן חן24/07/2009
שלום. אני בת 40. מילדות סובלת מנזלת אלרגית. לפני כ-3 שנים חליתי בדלקת ריאות. לאחר שהחלמתי נתקפתי בשיעולים בלתי פוסקים עם ליחה דלילה. אובחנתי כאסמטית על פי תפקודי ריאות ומבחן תגר ומאז לוקחת משאפי סרוטייד עם החמרה מידי פעם וזריקות סטרואידים במידת הצורך. IGE- מעל 300. לפני כחצי שנה כאשר מאסתי בתופעות לואי של הסטרואידים(שכללו אישקט וחוסר שינה) פניתי למומחה והוא הציע לי לקחת XOLAIR מאחר ומדובר באסטמה על רקע אלרגי.
אני לוקחת את ה- XOLAIR מזה כשלושה חודשים עם הטבה ניכרת בנשימה וירידה ניכרת במינוני המשאפים וגם בתופעות של הנזלת האלרגית שנעלמו לגמרי.
לאחרונה ראיתי מאמרים המדברים על עלייה בשכיחות של סרטן עקב לקיחת התרופה.
אני דיי מוטרדת מהעניין.
אנא , אני רוצה קצת יותר מידע על התרופה ותופעות הלואי שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין26/07/2009קיים מידע רב באינטרנט: ניתן למצוא אותו במידע תרופתי לציבור או באתר של חברת נוברטיס. רוב תופעות לוואי אינם משמעותיות (כאבים שריריים למינהם, נזלת, חולשה ועייפות, תופעות של מערכת העיכול). תופעת לוואי משמעותית אך נדירה מאוד היא תגובה אלרגית קשה (אנאפילקסיס) אחרי הזרקת תרופה . במידה ולא היתה תגובה בזריקות הראשונות , סבירות לזה בהמשך זעירה ביותר. לגבי עליה בשכיחות של מחלות ממאירות, דבר אינו ברור נכון להיום:לפי נתונים סטטיסטיים יש הבדל לא משמעותי בין קבוצת הביקורת לבין קבוצת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, אך אני רוצה להוסיף
חן חן26/07/2009תודה על תשובתך. אמנם יש מידע רב באינטרנט אך אינו תמיד אובייקטיבי מאחר ומדובר ביצרני התרופה ואין כמו לשאול את המומחה ובעל הניסיון בתחום: מנסיונכם במרפאה,במקרה כמו שלי(אסטמהקלה- בינונית ללא אשפוזים או התקפים חריפים) האם אתה ממליץ לקחת את הסיכון בתרופה שקיימת רק 4 או חמש שנים ולא ידוע עליה הרבה?- עלות לעומת תועלת. - אשמח לשמוע את דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין29/07/2009לפי הגדרת סל הבריאות קסולייר מאושר לאסתמה קשה בלבד. כמובן אפשר להשתמש בקסולייר לאסתמה בדרגות קלות יותר ותועלת זהה גם לחולי אסתמה האלה (בהתייחסות להשוואת תועלת נגד הסיכון , יש טעם לקבל תרופה) אך עלות במקרים האלה נופלת על המטופל (תרופה יקרה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)