מחלת ראות קשה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• מחלת ראות קשה
    לילי
    25/07/2009

בת 53 ,ילידת ברה"מ .נולדי עם מחלת ראות ובגיל2 לערךקיבלתי DIABETIS UNSIPIDUS . בישראל מ82 ברמב"ם הובחנתי כחולת אסטמה וטופלתי בהתאם.מצב הנשימה הוחמר ולאחר שנים של תיסקול התברר שיש גם אמפיזמה ובכלל לא אסטמה זאת מחלה ראות קשה ולא בדיוק יודעים מה היא .לפני כשנתיים הופנתי לבילינסון ולאחר בירור די מקיף הוחלת שיש לי מחלת LAM . אך לא 100%.
    לוקחת FORADIL,ואיהלציה,סטר משפרים אותי רק במאט,אך אי אפשר להתקיים עלהים.
    איפה ניתן לעשות איבחון נוסף או לקבל טיפול אחר יותר יעיל?שיאזור לי קצת.
    אני במצב נואש נפשית ומתקשה בכל מאמץ.תודה מראש.
    לילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת ראות קשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    26/07/2009

אמפיזמה הינה מחלה ריאתית ידועה אך ישנם מספר סיבות לכך (כגון, עישון ברקע, רקע גנטי מסוים או מחלות ספציפיות- לדוגמה- LAM ). במידה ואין אבחנה חד משמעית של LAM לפי CT חזה, יש לשקול ביופסיה ריאתית. לצורך החלטה על כך יש לפנות לרופא ריאות יועץ (בב"ח בילינסון או אחר).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת LAM

לילי
    26/07/2009

ראשית כל תודה אל התשובה.
    שנית למה להסתקן בביופסיה רק כדי לדעת ב100% שזה LAM?? אין לזה תרופה.
    אך גם אחרי FORADIL וSPIRIVA אני לא נושמת וזה סבל נוראי לא לתפקד .איזה טיפול קיים בנוסף? האם ניתן לעשות בירור במקום אחר?
    תודה מראש.
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    29/07/2009

לLAM אין טיפול מקובל ומאושר באופן ודאי, אך מנסים תרופות שונות לצורך טיפול במחלה (מסגרות מחקר אלה או אחרות). מתן תרופות מחקר (במידה והתקבלה החלטה לטפל) מחייב אבחנה חד משמעית (אם אין אבחנה חד משמעית בCT חזה, ביופסיה חובה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו