אסטמה קשה בהריון

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסטמה קשה בהריון
    סיון
    04/08/2009

שלום!
    שמי סיון
    כרגע בהריון שני ,בשבוע 23+5 ימים.
    מאז גיל 5 אני סובלת מאסמה שהתגברה מאוד בזמן ההריון הראשון לפני 4.5 שנים ,מאז אני מטופלת בהנאלציות איירובנט וונטלין כל 4 -6 שעות, מקבלת סימביקורט 2*2 ביום, מתאשפזת מדי פעם ומקבלת סטרואידים בוריד ,
    המצב מאוד קשה לי .
    מאז לפני חודש וחצי ישנה החמרה משמעותית אושפזתי במחלקה להריון בסיכון במשך שבועיים קיבלתי המון סטרואידים וכמובן המשכתי בבית כרגע המצב אותו הדבר כמו שהיה מאוד קשה לי להתאמץ כל מאמץ קטן גורם לי לנשום מהר מאוד ,וכשעושים לי בדיקות גזים בדם אין חוסר בחמצן אלא היפר ונטילציה ,
    בנוסף ביצעתי במהלך האישפוז תפקודי ריאה בזמן נטילת סטרואידים בוריד והתוצאה הייתה הפרעת חסימה ראקטיבית תפקוד של 67% , ויש לציין שנשלחתי לבית החולים עם תפקודי ריאות תקינים אבל בקוצר נשימה לא הייתה תמונה ספסטית כך טוענים לכן דאגו מאוד שזה לא משהו אחר שגורם לי להיחנק ,
    אבל כן בסוף ישנה תמונה של אסטמה
    ובתפקוד לאחר מרחיבי סימפונות (הנאלציה)ישנו שיפור משמעותי אני מרגישה טוב לאחר האנאלציה ושוב אחרי 3 שעות והלאה אני מתחילה ממש להיחנק ולא יוצאת מהבית משתדלת שלא להתאמץ עד האנאלציה הבאה
    ואז בכל החמרה קטנה האנאלציה בקושי עוזרת לי ואם שוב אני יפנה לבית חולים שוב יאשפזו וככה יהיה שרשרת אני מנסה להסתדר בבית רק עם הנאלציות וסימביקורט כי גם כשקיבלתי סטרואידים הייתה לי תופעה מאוד קשה בגוף נשמתי עוד יותר מהר התנפחה הבטן מאוד כך שנחנקתי אפילו יותר הדופק היה מאוד מואץ הייתה טכיקרדיה והם הורידו בהנאלציות(לכן היה לי קושי נוסף בנשימה וכשהבינו זאת החזירו את האנאלציות כל 4 שעות
    השאלה שלי מה אוכל לעשות עכשיו עם המצב הזה?
    ושאלה נוספת איך אני אמורה לחזור לעבודה שאני בקושי נושמת בבית ?
    אני כבר בחופשת מחלה חודש שלם לא משלמים לי כי אין לי ימי מחלה ,
    האם מצבי לא מצדיק שמירת הריון כל הזמן קשה לי לנשום אין לי אפשרות גם אם אני רוצה מאוד
    עוד לפני האישפוז ניסיתי ללכת ככה בקוצר הנשימה וזה לא הולך
    אני חייבת להתכלכל אני קונה המון תרופות יש לי ילד לגדל
    אז מה אני צריכה לעשות מי מחליט בנושא השמירה האם רופא ריאות?
    אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי בנושא וגם בכלל לגביי מה אוכל לקחת שתהיה לי הקלה בנשימה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה קשה בהריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    04/08/2009

החמרת אסתמה בזמן הריון הינו דבר שכיח אצל נשים אסתמטיות (כשליש מכלל אסתמטיות מחמירות אסתמה בזמן הריון), יש לפנות לרופא ריאות המטפל לצורך החלטה על טיפול לאסתמה בשלב החמרה. בנוגע להחלטה על שמירת הריון - היא מתקבלת ע"י רופא נשים (במקרים מסוימים הוא מתיעץ לפני זה עם רופא ריאות)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו