מערכת חיסונית

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• מערכת חיסונית
    אזרח
    12/08/2009

אני גימלאי צה"ל,חליתי באסטמה וסינוסיטיס כרוני בגיל מבוגר בצבא,היה רופא יחידתי שהיה נותן לי אנטיביוטיקה כל פעם שהיה יוצא לי ליחה צהובה מאף.
    לצערי לא הייתי מודע להשלכות הרעות באנטיביוטיקיה כגון מוקסוויט,אוגמטין ועוד ,וככה בלעתי קרוב ל5 שנים אנטיביוטיקה כל חודש,לאחר גמר טיפול אנטיביוטיקה הייתי נושם טוב.
    היום אני כבר על סטרואדיים כגון פלקסוטייד,בודיקורט,לפעמים פרדיזון.
    והנשימה לא טובה ,אני מרגיש שמערכת החיסונית בסוף דרכה ,משום שהשפעת הסטרואדיים לא מחזיקה הרבה זמן והאוויר נגמר מהר,והליחה הצהובה יוצאת לי ללא הפסקה,אני מבין שזה בגלל ריבוי האנטיביוטיקה. והסטרואדיים.
    לאחר שנכנסתי חבר בקופת חולים ,גיליתי כמה נזק נעשה לי ע"י רופא היחידה בצבא.
    היום אני בגיל 46 עם ברוכניט וחסימה בינונית,ולא ידוע למה אני אלרגיי לאחר 3 בדיקות טסטים.
    אני מיואש ומרגיש שהספירה לסוף חיי התחיל,זה מציאות שאני מרגיש יום יום במלחמה כנגד מערכת הנשימה.
    ד"ר שבתאי הנכבד,אתה יכול לעודד אותי ולהגיד שיש סיכוי לנצח עם המערכת חיסונית החלשה מאוד ,את המערכת הנשימה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מערכת חיסונית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מערכת חיסונית

ד''ר שבתאי ורסנו
    14/08/2009

שלום,
    מערכת החיסון שלך לא נפגעה בשל טיפולים אנטיביוטיים. לגבי סטרואידים כשיש אינדיקציה זו תרופה שהשפעתה המועילה, לצד תופעות לואי, יכולה להיות גדולה. במידה ומחלתך כל כך קשה אתה צריך להיות במעקב וטיפול של רופא ריאות מומחה לאורך זמן. אני מקווה שזה המצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו