מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטמהדברת31/08/2009
שלום,
בחודש האחרון אני סובלת מתופעות רבות ומלאת חששות. ראוי לציין שאני חולת אסטמה המאובחנת מלידה עם רגישות לקרדית האבק. התקף חמור שכלל אשפוז קרה בגיל חמש ואח"כ בגיל 10 ללא אשפוז. שני האירועים כללו זריקת כורטיזון. מאז כל צינון לעיתים לווה בקוצר נשימה וטופלתי במשאף ונטולין או באינהלציות של ונטולין וארובנט. בחודש האחרון אני מרגישה ממש גירוי סימפונות עם מעט לחצים בחזה. ביצעתי בדיקות דם שיגרתיות בהם ההמוגלובין והברזל מחוץ לנורמה אך רופא המשפחה לא התרגש מכך. בעקבות פעימות מוקדמות ומעט דופק מהיר ביצעתי א.ק.ג שיצא תקין וגם הולטר שתשובתו תגיע ב"ה ביום רביעי.
חשוב לי לציין שאני משתעלת בשיעול יבש ללא ליחה מגיל 18 בערך. חודש שעבר הלכתי לרופא מומחה לריאות והא בדק וראה שריאותיי נקיות. סיפרתי לו את כל ההסטוריה והתסמינים והוא המליץ על טיפול מונע של סינגולר פעם ביום ואם זה לא עוזר אז להוסיף משאף של כורטיזון. הוא ציין גם שאני מאנפפת ושם לב שלרוב אני נושמת מהאף ולכן נתן לי גם כדורי אריוס. הוא המליץ גם לבצע בדיקת תגר. הראיתי לרופא זה תפקודי ריאות שלי משנת 2007 ואמר שזה תקין. לא התלחתי לקחת את הטיםול המונע כי אני חוששת מאוד מתופעות הלוואי ומפחדת מהכורטיזון. הרופא טוען שזה יעביר את השיעולים.
שאלתי היא מה כדאי לעשות? האם כדאי לבצע את בדיקת התגר והאם אני נמצאת בסיכון? אני מאוד חוששת במיוחד עכשיו עם כל השפעת חזירים. אני מאוד מפחדת מסבוכים של המחלה ולא יודעת מה לעשות.
רציתי לשאול האם הטיפול מונע הזה הוא טוב כי הרופא רוצה שאקח זאת בטופן קבוע.
אודה לתשובה מהירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין31/08/2009תסמינים האלה יכולים להיות קשורים לאסתמה וגם להיות מסיבה אחרת. מומלץ לבצע תפקודי ריאות ולהגיע לבדיקה אצל רופא ריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)