דלקת ריאות מתמשכת

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• דלקת ריאות מתמשכת
    אסף
    03/09/2009

שלום רב,

לפני כיותר משבועיים אובחנתי כחולה בשפעת ולאחר מנוחה של 4 ימים הרגשתי כבר בסדר גמור, מס' ימים לאחר מכן החל לי שיעול כבד ואובחנתי ע"י רופא המשפחה חולה בדלקת ריאות (למרות שצילום הריאות יצא נקי, אבל הוא ו-2 רופאים נוספים שמעו חירחורים). טופלתי ע"י אנטיביוטיקה (רוקסן) למשך 10 ימים ומאז כשלושה ימים שאיני נוטל תרופות.

בעייתי היא שמדי כמה זמן עדיין יש לי כאבים חזקים בבית החזה ונשימתי היא כבדה, אפילו אני מרגיש לעיתים כאבים בריאות בזמן נשימה עמוקה. בנוסף לכך אני עדיין מרגיש עייפות וכבדות ברגליים. מה שמוזר לי זה שבד"כ אני בחור בריא וחזק בריאותית (בן 30) ופה הבעייה נמשכת יותר מכ-3 שבועות ועדיין אני מרגיש לא טוב.

בפניותי לרופא המשפחה אינני מצליח לקבל תשובות ברורות בנודע למקור הכאבים (בתום הטיפול) מלבד תשובתו כי דלקת ריאות היא מחלה קשה. אודה על תשובה כלשהי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות מתמשכת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    04/09/2009

במחלה זיהומית בדרכי אויר (ויראלית או חיידקם) תסמינים בדרך כלל הם שיעול עם או בלי כיח, קשיי נשימה וחום. כאבי חזה יכולים לפעמים להיות בגלל תהליך דלקתי קרוב למעטפת הריאה אך בדרך כלל כאבי חזה הם ממקור שרירי בית החזה (בגלל שיעול ממושך). במידה ותהליך זיהומי חולף (לבד או בעזרת טיפול אנטיביוטי) , תסמינים אמורים לחלוף, אך משך הזמן מאוד אישי (בין ימים ספורים עד מספר שבועות). במידה ותסמינים אינם חולפים, יש לחזור לרופא המשפחה, והוא לפי הממצאים יחליט על בירור נוסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו