קוצר נשימה במאמצים

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• קוצר נשימה במאמצים
    עפרי
    09/09/2009

שלום רב
    בת 31
    הייתי מעוניינת להתייעץ. הגעתי לבדיקה אצל רופא ריאות לאחר ששנים אני סובלת מכיווצים בסרעפת וקושי בנשימה לאחר פעילות גופנית מאומצת.
    אני בחורה בריאה בדר"כ .לא מעשנת ועושה פעילות גופנית מאוד מתונה. כמו כן משקלי תקין.
    הכיווצים, מופיעים בעיקר בעת פעילות גופנית אנאירובית וכן פעילות המצריכה קירוב חזה לאגן בעיקר משכיבה לישיבה.
    לפעמים הכיווצים מופיעים גם ללא פעילות, בעיקר בעת ישיבה.
    זהו קוצר נשימה קצר וחזק שמופיע כמה שניות שיכול לנוע בין כיווץ בודדל-10 כיווצים ביום. יחד איתו מופיעים תסמינים של קושי בהכנסת אויר במשך היום.
    מאז גיל 20 בדיקת הספירומטריה עומדת על 65 אחוז.
    קיבלתי משאף סרוטייד דיסקוס -250 ללקיחה לפני השינה...
    הבעיה שאני מרגישה שגם שאני מתמידה במתן הסרוטייד הכיווצים לא מניחים לי לאחר פעילות גופנית עצימה.
    אני חשה בתסכול עז שנבצר ממני להתאמן בגלל בעיה שכזאת.
    הרופא דוחה אותי בטענה שהריאות שלי נקיות והוא לא רואה שום בעיה מיוחדת.
    אני לא מבינה מדוע קוצר הנשימה לא עובר ומדוע הוא מופיע רק כמה שעות טובות לאחר הפעילות הגופנית? אשמח לעצתך...
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קוצר נשימה במאמצים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קוצר נשימה במאמצים

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/09/2009

שלום,
    הפרטים שמסרת אינם ברורים לי.
    כיוץ שרירים במידה ומגביל את תנועת שרירי הנשימה יכול להפריע בפעולת בית החזה ולהגביל את הנשימה אך לא גורם למחלת ריאות. מאידך לא ברור לי מהו הערך של 65% למה הוא מתייחס?
    מאידך ישנן מחלות ריאה הגורמות מאמץ נשימתי כל כך גדול שגורם כיווץ שרירים. לא נראה לי שזהו המקרה שלך. נסי יועץ רפואי נוסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו