מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסתמתית קשה בהריוןהריונית13/09/2009
שלום לד"ר
שמי מיכל ואני בת 37, אני אסתמתית מגיל 11, כיום אני אסתמתית מאוד קשה ואני בהריון השלישי שלי, בחודש שביעי להריון.
לפני כשבוע וחצי קיבלתי התקפה קשה מאוד המלווה בחום 38, הייתי במיון, קיבלתי חמצן וסטרואידים, ו3 עירוי נוזלים (מאחר והתייבשתי).
השיעול שלי חזק מאוד וקשה לי לנשום מאוד, אפילו ללכת מהסלון למטבח - קשה לי ואני מתעייפת מכלום, אפילו לדבר קשה לי.
קיבלתי סטרואידים במינון של 30 מ"ג ולהוריד בהפחתה כל 5 ימים, אבל היות וזה לא עזר והסיטורציה שלי היתה יורדת ל- 88 עד 94, והדופק שלי במנוחה היה 131, לאחר משאפים וסטרואידים וחמצן, רופא המשפחה החליט להעלות לי את המינון ל- 40 מ"ג, והיות וגם זה לא עזר
הוא אמר שאין בעייה שאני אקח 60 מ"ג פרדניזון. האם זה עלול להזיק לעובר?
אני כבר עייפה מלהילחם ומותשת, הריאות כואבות לי ואני מתחילה להתייאש, יש פיתרון אחר,
יש משהו שיכול לעזור לי?, יש לי עוד 2 ילדים בבית לגדל וגם ההריון מכביד עלי מאוד.
ה-צ-י-ל-ו, בבקשה עזור לי, אני מגיל קטן הייתי משתתפת בכל מיני קבוצות ניסוי לחולה אסטמה, גם של ד"ר לאה בן-טור וכו'... מה עוד אפשר לעשות???
אודה לתשובתך בהקדם, שנה טובה ומאושרת מלאה אוויר נקי בריאות ושנשאף לאוויר צח ונקי אמן.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין13/09/2009לחלק לא קטן של נשים אסתמטיות קיימת החמרת המחלה בזמן הריונן. לצורך החחלטה על המשך טיפול לצורך איזון טוב יותר לאסתמה ממליץ להגיע לרופא ריאות . מינונים גבוהים של סטרואידים אינם מזיקים לעובר אם ניתנים לתקופה קצרה. בכל מקרה, נזק מאסתמה בלתי מאוזנת גבוה מזה של תופעות לוואי של תרופות לטיפול באסתמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)