איבחון אסתמה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• איבחון אסתמה
    רוני
    13/09/2009

לבני בן ה-4 יש שיעול יבש מזה כחודש ובבדיקות דם התגלה IGE גבוה.
    ללא קוצר נשימה עד כמה שאני מבחינה. האם לפי זה אפשר לאבחן שהוא אסתמתי או לא בהכרח.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איבחון אסתמה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    14/09/2009

ממצאים האלה אינם ספציפיים לאסתמה ולאור זה סיבות לשיעול יכולות להיות כלל לא קשורות לרמה גבוהה של IGE . מצד השני רמה גבוהה של IGE יכולה להיות ביטוי של תהליך אלרגי . אסתמה יכולים להתחיל בתור שיעול ללא קשיי הנשימה . במידה ושיעול נמשך זמן רב, יש להתיעץ עם רופא ילדים ולפי החלטתו גם עם רופא ריאות ילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, ושאלת הבהרה

רוני
    16/09/2009

ד"א הייתי אצל רופא ריאות והוא חושב שהשיעול ובדיקות הדם מצביעות על אסתמה.
    אני לא בדיוק מבינה מה ההבדל בין אסתמה לאלרגיה (לאבק או אבקנים או כל דבר אחר)
    האם שניהם יכולים לגרום לשיעולים או קוצר או רק אסתמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון אסתמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/09/2009

שלום,
    תלונות של חודש שיעול הן גבוליות ואם זו הפעם הראשונה הרי שהסיבה לא בהכרח אסתמה/אלרגיה.
    במידה והשיעול נמשך עוד 3-4 שבועות ללא סימני דעיכה הרי שרמת ה IGE המוגברת, ובמיוחד אם יש הורים/אחים אלרגיים, תומכת באפשרות של אסתמה/שיעול אסתמטי לאחר ששוללים סיבה אחרת בבדיקה וצילום חזה, נותנים טיפול ניסיוני ועוקבים אחר התגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו