מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטמה-דחוף!!! לא יודעת מה לעשות...דברת14/09/2009
שלום,
יש לי היסטוריה בנוגע לאסטמה ואשמח לקבל חוות געת רצינית וגם בנוגע לקבלת טיפול כרגע. אז ככה:
אני מאובחנת באסטמה מלידה. בגיל 5 הייתי מאושפזת בבית חולים עקב התקף ונתתנו ל כורטיזון. ישנה רגישות אצלי לקרדית האבק. בגיל 10 בערך היה התקף נוסף, ללא אשפוז ובו ניתנה לי זריקת כורטיזון. מאז אני צמודה למשאף ונטולין ומשתמשת בו לפי הצורך בעיקר כשאני מצטננת.
מזה כ-8 שנים הופיע אצלי שיעול יבש ללא ליחה שלא נפסק. בשנת 2007 ביצעתי תפקודי ריאות והן יצאו תקינות (85%). בחודש שעבר החלטתי להיפגש עם רופא מומחה לריאות. סיפרתי לו את כל ההיסטוריה שלי והוא המליץ לתת לי טיפול מונע של כדור סינגולר אחד ביום ואם יש צורך להוסיף לזה משאף עם כורטיזון במינון נמוך.
ניראה היה שהרופא לא האמין כל כך שיש לי אסטמה ורצה שאבצע בדיקת תגר. הוא אמר גם שאני מאנפפת ובגלל זה נושמת מהאף ורשם לי כדורי אריוס.
בינתיים עוד לא התחלתי לקחת את הטיפול המונע כי אני מאוד חוששת מהטיפול המונע.
רציתי לשאול האם כדי לבצע את בדיקת התגר? היא לא מסוכנת? או שצריך לבצע גם בדיקות נוספות? והאם כדאי לקחת את הטיפול המונע שהמליץ כ זה לכל החיים? איך אוכל לשפר את איכות החיים ולשים קץ לאסטמה או לפחות שלא תחמיר?
אני מאוד חוששת לבריאותי במיוחד בקשר לאסטמה ופוחדת מאוד מהתקפים כי אני מצטננת מהר, בעיקר בחורף ובעונות מעבר.
סליחה על האריכות בדברים ותודה על הסבלנות.
תשובתכם חשובה לי מאוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין15/09/2009תסמינים דמיי אסתמה בילדות לא תמיד הינם אסתמה אמיתית. לאור זה המלצה לבצע מבחן תגר מטאכולין במידה ותפקודי ריאות תקינים וקיימים תסמינים נשימתיים (כגון, שיעול) כרוניים , היא נשמעת הגיונית. בדיקת תגר מטאכולין אינה בדיקה מסוכנת, עד רבה שעושים אותה בתנאיי מעבדת תפקודי ריאות.
טיפול כרוני שהומלץ אליו הינו טיפול מקובל לאסתמה. סיבות נוספות לשיעול כרוני (חוץ מאסתמה) הינן רבות ומגווונות (כמו, למשל, נזלת כרונית).
אחרי ביצוע בדיקת תגר מטאכולין רצוי לחזור לאותו יועץ ריאות כדי שיקבל תמונה מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסתמה ושפעת החזירים
רמי16/09/2009שלום,
אני בין 38 לפני כ- 3 שנים אובחנה אצלי אסתמה קלה. זה מתבטא בד"כ בקוצר נשימה ושיעולים בעיקר בעונות מעבר. הוצע לי להשתמש בעונות מעבר בבודיקורט ע"מ למנוע את תסמיני אסתמה בעונות מעבר. השנה הוצע לי ההשתמש בכדור סינגולר + משאף מלח (רפואה אלטרנטיבית). בנתיים זה עוזר, (אני לא משתמש בבודיקורט כלל) ואין לי תסמינים של אסטמה. לאור העובדה ששפעת החזירים מסוכנת לבעלי אסטמה, האם רצוי להשתמש גם בבודיקורט? אם אני אחלה בשפעת החזירים ואשתמש גם בבודיקורט האם הסבירות של השפעת לגרום לסיבוכים עקב האסטמה נמוכים יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין19/09/2009זיהומים ויראליים (כולל שפעת מכל סוג שהוא) יכולים להסתבך בחולים סובלים ממחלות ריאה כרוניות (בינהם גם אסתמה). בחולה אסתמה שמפתח זיהום ויראלי הסקנה העיקרית היא החמרת האסתמה. במידה ופציאנט לוקח טיפול קבוע לאסתמה שהומלץ, סיכון להחמרת האסתמה נמוך יותר. סינגולייר הינו טיפול קבוע לאסתמה ויעילותו במקרים של אסתמה קלה נמוכה במעט מזאת של בודיקורט. כדי לקבל המלצות לטיפול קבוע לאסתמה במקרה פרטני יש לפנות לרופא המטפל (יתכן וצריך יעוץ רופא ריאות)
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)