המשך הודעה קודמת- אסטמה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• המשך הודעה קודמת- אסטמה
    דברת
    16/09/2009

שלום,
    בהמשך להודעתי הקודמת רציתי להודות על התשובה המהירה. קיבלתי את הממלצות לעשות בדיקת תפקודי ריאות כי עשיתי רק ב-2007 וגם לעשות את התגר. רציתי בינתיים לשאול מה לעשות בקשר לטיפול המונע שהמליצו לי (סינגולר פעם ביום ואם יש צורך להוסיף את משאף הכורטיזון)? כדאי להתחיל כבר בטיפול כי אני רוצה לעשות את הבדיקות וזה בעייתי לקחת טיפול מונע בבדיקות?המומחה לראות נתן לי גם גם כדורי אריוס כי טען שאני מאנפפת ונושמת דרך האף. האם כדאי לקחת גם את זה?

אני מאוד חוששת שמא האסטמה שלי בלתי מאוזנת ומעיון בפורום הבנתי שאסטמה שלא מטופלת יכולה לגרום להתקפים חמורים ואפילו למוות...

עזרו לי, מה עלי לעשות? והאם אני צריכה לעשות גם בדיקות לגבי האף וצילום חזה או ריאות כי לא אמרו לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשך הודעה קודמת- אסטמה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    19/09/2009

בנוסף לתשובתי הקודמת בשאלת המשך, רוצה לציין שלמרות לאסתמה ומחלות אלרגיות (כמו נזלת אלרגית) יש מחנה משותף אך טיפול אינו אוניברסלי. זאת אומרת, יש לטפל בתרופות ספציפיות לאסתמה ובמקביל גם למחלה אלרגית הפעילה. בדרך כלל רצוי יעוץ רופא אלרגיה לצורך החלטה על הטיפול בנושא אלרגי. לגבי טיפול באסתמה, רופא ריאות אמור להכתיב סדר הפעולות והרכב הטיפול.

שנה טובה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו